Primăria Iaşi va da în judecată Guvernul din cauza modificărilor la Codul Fiscal

marți, 14 noiembrie 2017, 09:57
1 MIN
 Primăria Iaşi va da în judecată Guvernul din cauza modificărilor la Codul Fiscal

Primăria Iaşi va da în judecată, în această săptămână, Guvernul României. Declaraţia a fost făcută de primarul municipiului. Mihai Chirica va cere instanţelor să nu se aplice ordonanţa de urgenţă prin care s-a modificat Codul Fiscal. Nu se ţine cont de autonomia locală şi de legislaţia bugetară, reclamă Mihai Chirica, conform europafm.ro.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica a declarat că municipalitatea va ataca conţinutul ordonanţei care afectează autorităţile locale care nu au fost consultate şi nu se mai poate vorbi de autonomie locală care este practic distrusă. Iaşul va da în judecată Guvernul României. Mihai Chirica a vorbit de ceea ce a numit o înrobire generală şi o dependenţa totală de autorităţile centrale în ceea ce priveşte dezvoltarea oraşelor. Primarii vor ajunge să cerşească bani, a completat şeful municipalităţii care precizează că speră să nu fie singurul care va lupta pentru oraş, arată europafm.ro.

A dat exemplul comunei Miroslava care va pierde 1,5 milioane euro, bani pe care-i investea în modernizarea reţelei de drumuri. Mihai Chirica speră că şi alţi primari să aibă curaj să vorbească despre situaţia gravă în care se vor afla anul viitor şi să facă acelaşi demers ca Iaşul.

SURSA: europafm.ro

Comentarii