Primăria va continua să amenajeze noul sediu al Vămii

vineri, 23 octombrie 2015, 01:40
2 MIN
 Primăria va continua să amenajeze noul sediu al Vămii

Mutarea activităţii vamale la periferia oraşului a costat autorităţile circa 200.000 lei. Cea mai mare parte a fondurilor a fost cheltuită de primărie pentru amenajarea platformei metalice de descărcare şi pentru depozitele de marfă confiscată. Din suma totală, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a acoperit 50.000 lei pentru a amenaja spaţiul dat în folosinţă la parcul ştiinţific Tehnopolis. 

 „Vom continua amenajările, deja am prins în planul de mobilitate urbană o platformă de garare pentru tiruri special pentru punctul vamal pe o suprafaţă de teren la intrarea dinspre drumul naţional”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.
 
El a adăugat că, iniţial, au fost gândite alte două amplasamente pentru mutarea activităţii vamale. Primul dintre acestea se află la intrarea în Iaşi dinspre Leţcani, după complexul Era Shopping Park, iar al doilea la intersecţia şoselei de centură cu drumul european, în apropiere de Metro. În cele din urmă, autorităţile au decis, încă din 2012, transferul activităţii vamale la Tehnopolis, în contextul finalizării lucrărilor la varianta ocolitoare a Iaşului.
 
De asemenea, un alt amplasament a fost gândit în ultimul an de către ANAF în zona Trei Fântâni, dar şi la acesta s-a renunţat. „La un moment dat, din disperare de cauză, şi la recomandarea factorilor de decizie din minister şi ANAF am intenţionat să mutăm locaţia pe strada Trei Fântâni într-un spaţiu al unei firme private din Bucureşti. Însă, ne-am dat seama că prin această mutare am fi rezolvat problema traficului greu de pe Nicolae Iorga şi am fi provocat o congestie pe Bucium, de aceea am sistat orice demers şi am stăruit către conducerea ANAF, am prezentat rapoarte şi am găsit înţelegerea necesară pentru ca mutarea biroului vamal să se facă la Tehnopolis, un loc mult mai potrivit”, a declarat şeful Fiscului regional, Marian Bosianu, în subordinea căruia se află vama.
 
La Tehnopolis au fost transferaţi circa 30 de lucrători vamali de la sediul de pe Nicolae Iorga, iar ieri a avut loc o sfinţire a spaţiului din CUG.
 
 

Comentarii