Primarul Chirica încă aşteaptă demisia de onoare a arhitectului-şef Vericeanu

miercuri, 05 august 2015, 02:00
2 MIN
 Primarul Chirica încă aşteaptă demisia de onoare a arhitectului-şef Vericeanu

„Atunci când serviciul pe care îl conduci merge prost, când nu îţi îndeplineşti atribuţiile corespunzător, este o chestiune de onoare să demisionezi“, declară Chirica.

Meciul dintre primarul interimar Mihai Chirica şi arhitectul-şef al municipiului, Tudor Vericeanu, intră în prelungiri. Arhitectul-şef şi primarul interimar, aflaţi săptă­mâna trecută în concediu, s-au întors la muncă, dar Vericeanu nu şi-a înaintat demisia solicitată de Chirica. „Vericeanu este la serviciu. Nu am găsit la mapă niciun document din care să rezulte că ar exista o demisie depusă. Atunci când serviciul pe care îl conduci merge prost, când nu îţi înde­plineşti atribuţiile corespunzător, mai ales la proiectele majore, este o chestiune de onoare să demisionezi. În momentul în care treburile nu merg, iar la serviciile GIS şi urbanism chiar nu merg, acolo sunt cele mai multe întâr­zieri în privinţa răspunsurilor la solicitările cetăţenilor, trebuie să pleci. De aceste servicii nu se ocupă acum nimeni. Nu cred că ce nu s-a făcut în şapte ani, se va face acum“, a declarat Chirica.

Primarul interimar i-a cerut public demisia lui Vericeanu în urmă cu două săptămâni, reproşân­du-i în principal proasta gestionare a actualizării Planului Urbanistic General. Arhitectul-şef este însă funcţionar public, iar procedura de demitere a acestuia este dificilă şi îndelungată. Provizoriu, primarul interimar a anunţat că va retrage atribuţiile arhitectului-şef, acestea urmând să fie distribuite altor persoane. Cazul lui Vericeanu va fi adus şi în faţa unei comisii de disciplină constituite la nivelul Primăriei. „Deocamdată, putem avea un arhitect-şef în funcţie, de care însă să nu ne încurcăm. Atribuţiile lui vor fi luate de alte persoane. Pe urmă, există corp de control, există comisie de disciplină în faţa cărora va putea da explicaţii. Poate a fost bolnav, mai ştii?“, a încheiat Chirica. Arhitectul-şef nu a putut fi contactat ieri pentru a-şi preciza punctul de vedere cu privire la afirmaţiile primarului interimar.

CITIŢI ŞI:

Mihai Chirica îi mai dă un brânci spre ieşire lui Tudor Vericeanu

Primarul interimar Mihai Chirica a înfiinţat o comisie specială pentru actualizarea PUG, din care nu face parte taman arhitectul şef al oraşului.

 

Oraşul, la un pas de haos. Arhitectul-şef, “pe făraş“. În Iaşi nu se mai respecta nicio regulă în construcţii

Arhitectul-şef al oraşului, Tudor Vericeanu, căruia i s-a cerut demisia, a fost chemat urgent la serviciu, el fiind în concediu de la începutul lunii. Lui i se reproşează tot haosul urbanistic din oraş, unde s-a ajuns ca fiecare dezvoltator imobiliar să construiască după cum îl taie capul.

Comentarii