PRINS ÎN TRAFIC – Cele mai scandaloase locuri în care ieşenii îşi parchează maşinile

marți, 24 ianuarie 2017, 02:57
3 MIN
 PRINS ÎN TRAFIC – Cele mai scandaloase locuri în care ieşenii îşi parchează maşinile

„Ziarul de Iaşi“ oferă spre studiu autorităţilor mai multe sesizări venite la redacţie pe această temă în ultimele zile 

Continuăm campania „Prins în trafic“ cu prezentarea mai multor sesizări pe care le-am primit la redacţie pe parcursul zilelor trecute. Un caz ne-a fost semnalat pe strada Clopotari, la blocul 629. Potrivit cititorului, unii locatari din zonă îşi rezervă locuri de parcare cu PET-uri, jaloane sau chiar sacoşe cu zăpadă. „În primul rând, parcarea nu a fost scoasă la licitaţie de către Primărie. În zonă există o clădire de birouri, iar angajaţi de acolo mai parchează aici, altfel ar încurca traficul pe strada Frumoasa“, ne-a spus cititorul. El a mai reclamat şi nesincronizarea semafoarelor de pe bulevardul Nicolae Iorga.

Într-o altă sesizare, un cititor propune amenajarea unui gard de protecţie în lateralul Şcolii nr. 23 Titu Maiorescu (aleea Decebal) pentru ca şoferii să nu-şi mai poată lăsa maşinile pe trotuar. „Dimineaţa, copiii nu au pe unde să meargă şi prezintă risc să fie loviţi de maşini“, se arată în sesizare.

Un alt caz face referire tot la obiceiul unor şoferi de a parca în zone interzise cu toate că în imediata apropiere există parcări amenajate. „Unul dintre cazuri este pe strada Vasile Pogor, în special după-amiaza, deşi parcarea cu plată din apropiere are locuri libere. De multe ori, toată lungimea străzii este ocupată de maşini, în zonă fiind şi Palatul Copiilor. Al doilea loc este chiar Palas, pe strada Sf. Lazăr sunt maşini parcate neregulamentar pentru că parcarea de la Palas costă. Ca urmare, argumentul celor care zic că parchează neregulamentar pentru că nu sunt locuri de parcare este pueril“, a precizat Claudiu T..

Un alt cititor a reclamat, de asemenea, parcările neregulamentare de pe strada Sf. Lazăr, afirmând că, de două săptămâni, o maşină stă parcată de-a latul pe trotuar şi blochează circulaţia pietonală. Un caz asemănător ne-a fost semnalat pe strada Manolescu. „Niciun proprietar nu parchează maşinile în curte şi preferă să le lase pe loc interzis, dar mai bine în faţa porţii sale. Pietonii sunt nevoiţi să meargă numai pe carosabil în această zonă, fiind şi intersecţia în strada Manolescu cu strada Toma Cozma, uneori vizibilitatea e mică şi timpul de frânare nu ajunge“, ne-a spus Mihaela G.. Într-o altă reclamaţie, Dragoş H. sugerează ca, după ora 22.00, când traficul este redus, semafoarele să fie pe galben intermitent.

Campania „Prins în trafic“ continuă până pe 20 februarie şi vă încurajăm să ne trimiteţi sesizări (inclusiv însoţite de foto/video) fie pe adresa redacţiei (redactie@ziaruldeiasi.ro), fie sub formă de comentariu pe varianta online a ziarului, fie în cadrul grupului de Facebookintitulat „Prins în trafic“. Toate sesizările şi soluţiile propuse vor fi aduse în atenţia autorităţilor inclusiv pe cale oficială.

Comentarii