Procedura în cazul Şova, reluată

joi, 28 mai 2015, 01:50
2 MIN
 Procedura în cazul Şova, reluată

Comisia juridică a Senatului a votat, ieri, propunerea reprezentanţilor PSD ca procedura referitoare la solicitarea DNA în cazul senatorului Dan Şova să fie reluată, punctul de vedere al comisiei urmând să fie înaintat Biroului Permanent.

Votul a avut loc după ce, marţi, Biroul Permanent a trimis la Comisia juridică hotărârea CC privind cazul şova pentru ca aceasta să exprime un punct de vedere. Senatorul PSD Ioan Chelaru a propus ca în cazul Şova punctul de vedere al Comisiei juridice să fie "resupunerea cererii Parchetului la vot împreună cu un proiect de hotărâre". El a explicat că acest lucru înseamnă reluarea întregii proceduri în cazul Şova.

"Noi suntem legaţi de decizia Curţii Constituţionale, care ne reproşează că ne-am fundamentat procedura şi votul pe două texte în vigoare în acel moment, dar declarate neconstituţionale (…). În prima repriză ne-am judecat şi ne-am arbitrat după un regulament şi în repriza a doua a unui meci ne judecăm şi ne arbitrăm după alt regulament, ceea ce nu se poate. Punctul meu de vedere este următorul: CC declarând neconstituţională o hotărâre a Senatului bazată pe art. 173 din Regulament şi 24 din Legea 96 a invalidat întreaga procedură care a avut loc atunci cu privire la domnul Şova. Ca atare, nu pot să spun că procedura a fost corectă şi votul a fost altfel sau jumătate din ce a fost este bine şi păstrăm în vigoare şi jumătate, nu. Eu cred că trebuie să reluăm procedura complet", şi-a explicat Chelaru propunerea.  Propunerea a fost aprobată cu patru voturi "pentru", trei "împotrivă" şi o abţinere. Acest punct de vedere urmează să fie trimis Biroului Permanent.

 

 

 

Comentarii