Procesul asasinatului cu şapte suspecţi s-a terminat la Judecătoria Iaşi

joi, 04 august 2016, 18:59
2 MIN
 Procesul asasinatului cu şapte suspecţi s-a terminat la Judecătoria Iaşi

Judecătorii Tribunalului Iaşi au finalizat judecarea dosarului în care şapte persoane sunt inculpate pentru omor calificat. Magistraţii ar trebui să dea o primă soluţie în acest dosar în cursul zilei de astăzi. Aurel Lupaşcu (66 de ani), Sandu Lupaşcu (31 de ani), Aurel Lupaşcu (35 de ani), Doru Alexandru (43 de ani), Vasile Tofan (27 de ani), Ionuţ Lupaşcu (19 de ani) şi Daniel Vameşu (22 de ani) sunt acuzaţi că l-au torturat pe Neculai Cătălin Manole, un tânăr de 20 de ani cu care se aflau în relaţii conflictuale.

Potrivit procurorilor, în dimineaţa zilei de 17 iulie, Cătălin Manole a fost găsit cu tăieturi la nivelul picioarelor, toracelui, feţei şi capului, starea sa făcând imposibilă misiunea de salvare a medicilor.

Între Cătălin Manole şi Sandu Lupaşcu exista o stare conflictuală din cauza unor incidente ce avuseseră loc, în trecut, în Italia. În seara de dinainte de crimă, la magazinul pe care îl deţine în comuna Sineşti, Aurel Lupaşcu s-a întâlnit cu alţi patru inculpaţi şi, „animaţi de gândul de răzbunare“, au decis să meargă la locuinţa victimei. Cătălin Manole şi alte două persoane, printre care şi un frate, s-au întâlnit în jurul orei 23.00 cu grupul de agresori, cei doi martori fugind. Manole a fost prins în timp ce fratele său a fugit într-un lan de porumb. În timp ce se ascundea a auzit cum unul dintre inculpaţi a strigat: „L-am prins, veniţi încoa’“.

„Toţi cei şapte inculpaţi au lovit victima cu ce aveau în mână, contribuind la imobilizarea acesteia şi anihilând încercările ei de a se apăra. Victima a fost legată şi cu o funie la nivelul picioarelor. Pe durata a cel puþin 15 minute i-au fost aplicate lovituri la nivelul feţei, al capului, al toracelui, al membrelor superioare, al membrelor inferioare, provocându-i-se suferinţe fizice care au condus în cele din urmă la deces“, au precizat anchetatorii. 

Comentarii