Procuror din Iaşi sancţionat de CSM pentru chiul

joi, 26 noiembrie 2015, 02:52
1 MIN
 Procuror din Iaşi sancţionat de CSM pentru chiul

Secţia de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au admis, în cursul zilei de ieri, o acţiune disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară pe numele procurorului Ionuţ Emilian Brătuleanu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău 

 „În temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat domnului Brătuleanu Emilian Ionuţ, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, sancţiunea disciplinară «avertisment», pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) şi k) din acelaşi act normativ – «nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile» şi «absenţe nemotivate de la serviciu, în mod repetat sau care afectează în mod direct activitatea instanţei ori a parchetului»“, au precizat reprezanţii CSM.

Aceştia au mai arătat că vor publica hotărârea în baza căreia Brătuleanu a fost sancţionat în termen de maximum 20 de zile. Aceasta va putea fi contestată de magistratul ieşean la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Emilian Brătuleanu nu a putut fi contactat ieri pentru a-şi expune punctul de vedere.

 

 

 

Comentarii