Procuror nou la DNA Iaşi. Are în spate un control terminat cu propunere de revocare

joi, 18 septembrie 2014, 01:50
2 MIN
 Procuror nou la DNA Iaşi. Are în spate un control terminat cu propunere de revocare

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat numirea mai multor procurori la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Printre magistraţii care vor activa la structura anticorupţie se află şi fosta şefă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, Andreea Oana Nica, declarată admisă în cadrul unui concurs organizat la începutul acestei luni de DNA.

Nica urmează astfel să îşi desfăşoare activitatea la structura din Iaşi a unităţii. Un alt procuror ieşean, Delia Maria Mihai, de la DIICOT, va activa la structura centrală a DNA. La interviul menţionat s-a mai prezentat şi procurorul ieşean Origel Cotoi, delegat la DNA Iaşi la începutul anului, acesta fiind însă declarat respins. Andreea Oana Nica şi-a dat demisia din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătorie în urma unei situaţii rarisime pentru justiţia ieşeană.

Nica a renunţat la funcţie la scurt timp după ce Inspecţia Judiciară anunţa, în primăvară, că va propune CSM revocarea sa din funcţie, ca urmare a unui control efectuat la Iaşi în cursul căruia s-ar fi descoperit probleme manageriale şi de comunicare. Structura anticorupţie de la Iaşi a fost măcinată în acest an de o serie de plecări ale unor procurori cu experienţă. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de pildă, un singur procuror de la DNA a mai rămas în instituţie: Bogdan Munteanu, delegat în funcţie de conducere începând cu 28 martie. Din unitate au mai plecat la începutul acestui an şi procurorii Sorin Călin, Emilian Eva şi Luminiţa Merişescu. Cei care le-au luat locul sunt delegaţi pe perioade determinate. Origel Cotoi este delegat până pe 6 octombrie, Gabriela Chiriac până pe 4 decembrie. În ceea ce-l priveşte pe Bogdan Munteanu, acesta este delegat ca procuror-şef până la finele acestei luni.

 

Comentarii