Procurorul Eva, cel care l-a trimis pe Voiculescu la puşcărie, sancţionat pentru interceptări abuzive

miercuri, 29 octombrie 2014, 15:24
1 MIN
 Procurorul Eva, cel care l-a trimis pe Voiculescu la puşcărie, sancţionat pentru interceptări abuzive

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis astăzi, 29 octombrie, sancţionarea fostului procuror Emilian Eva în urma unor nereguli de procedură constate într-un dosar de trafic de influenţă. Eva va avea indemnizaţia scăzută cu 20%, timp de cinci luni.

CSM a admis în parte acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare, în cazul lui Emilian Eva cerându-se o sancţiune mai dură. Alături de Emilian Eva, procurorul care a instrumentat dosarul ICA, în baza căruia Dan Voiculescu a primit zece ani de închisoare, a mai fost sancţionat cu un avertisment şi fostul şef al DNA Iaşi, Sorin Călin. Atât Călin cât şi Emilian Eva s-au transferat la începutul acestui an la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Potrivit unor surse juridice, împotriva celor doi ar fi început cercetarea disciplinare urmare a mai multor plângeri, majoritatea referitoare la proceduri nerespectate într-un dosar de trafic de influenţă prin care un membru al clanului Corduneanu a fost trimis în judecată. Sursele citate au arătat că Eva şi Călin au fost acuzaţi, printre altele, şi că ar fi interceptat telefonic mai multe persoane care nu au avut legătură cu acel caz.

 

Comentarii