Profesoara de la Arte accidentată la Constanţa, transferată în stare gravă la Bucureşti

marți, 30 septembrie 2014, 01:50
2 MIN
 Profesoara de la Arte accidentată la Constanţa, transferată în stare gravă la Bucureşti

Starea de sănătate a prof.dr. Tatiana Pocinoc, fost decan al Facultăţii de Interpretare Muzicală de la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi, rămâne în continuare gravă, în urma accidentului de maşină suferit pe 10 septembrie în judeţul Constanţa.

Aceasta rămăsese la secţia de Reanimare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în stare gravă, de unde a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. Conform reprezentanţilor unităţii medicale din Constanţa, transferul a fost realizat la cererea familiei, existând iniţial dubii între un transfer la Floreasca şi unul la Iaşi, la Spitalul „Sfântul Spiridon“. Familia a optat în final pentru ca prof.dr. Tatiana Pocinoc să fie mutată la Bucureşti.

„Starea ei în momentul transferului era staţionară, suferea în continuare în urma traumatismului foarte grav cranio-facial. La momentul transferului aceasta era intubată“, a declarat dr. Mihnea Avram, directorul medical al unităţii spitaliceşti din Constanţă. Contactaţi telefonic, reprezentanţii spitalului au confirmat că aceasta se află internată la Secţia de Terapie Intensivă, în stare gravă, însă au precizat că, dată fiind starea precară de sănătate, familia a decis să nu mai facă publice informaţii cu privire la progresul prof.dr. Tatiana Pocinoc. Aceasta a fost implicată într-un accident grav de circulaţie pe 10 septembrie, când se afla alături de soţul ei, dirijorul Michael Beck-Hamlescher, profesor asociat al UAGE.

Accidentul a avut loc pe drumul naţional care leagă Constanţa de Slobozia, când dirijorul a întors maşina fără să se asigure, pentru că ratase ieşirea spre autostradă, şi a fost lovit în plin de o maşină care circula regulamentar din spate. Dirijorul a murit pe loc, încarcerat, iar prof.dr. Tatiana Pocinoc a fost transferată de urgenţă la spitalul din Constanţa.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii