Profesor universitar prins când lua bani de la studenţi pentru a-i promova la examene

vineri, 26 iunie 2015, 10:12
2 MIN
 Profesor universitar prins când lua bani de la studenţi pentru a-i promova la examene

Un cadru didactic de la Universitatea de Vest din Timișoara, preparator de informatică la Facultatea de Matematică – Informatică, a fost prins în flagrant în timp ce lua 600 de lei de la studenți pentru a-i promova la examene, după ce înainte mai luase diferite sume de bani de la studenţi.

Potrivit unor surse judiciare, joi seară, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, alături de ofiţeri de Poliţie de la DGA, l-au prins în flagrant pe Ovidiu Aritoni, preparator de informatică la Facultatea de Matematică – Informatică din cadrul Universității de Vest din Timișoara (UVT) în timp ce lua bani de la studenți pentru a-i trece examenele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform surselor citate, bărbatul a luat suma de 600 de lei, după ce anterior mai luase diferite sume de bani de la studenți.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața judecătorilor de la Tribunalul Timiș cu propunere de arestare preventivă.

Universitatea de Vest din Timișoara a transmis, vineri, un comunicat de presă prin care îşi arată regretul pentru acest incident.

”Instituția regretă faptul că un om nu a înțeles că Universitatea are toleranță zero față de asemenea comportamente nedemne. În plus, apreciază implicarea autorităților judiciare și se bucură să îi aibă aproape în menținerea unui mediu academic sănătos", se arată în comunicat.

De asemenea, în comunicat se mai arată că UVT este una dintre cele mai mari universități din vestul țării, având peste o mie de angajați, astfel că fiecare angajat în parte răspunde pentru faptele sale.

”Universitatea este probabil cea mai mare instituție din vestul țării, cu peste 1.000 de angajați și mai mult de 15.000 de studenți, însă responsabilitatea pentru actele respective îi aparțin în totalitate persoanei în cauză, singurul care va suporta consecințele propriilor decizii. Asemenea fapte nu au ce căuta în mediul academic și vor fi eliminate de către de comunitate, cu sprijinul partenerilor instituționali, "se mai arată în comunicat.

Comentarii