Profesorii amână greva până în toamnă

miercuri, 14 iunie 2017, 01:50
1 MIN
 Profesorii amână greva până în toamnă

Greva profesorilor se suspendă până în luna septembrie sau octombrie a acestui an. Decizia a fost luată de către reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi (USLIP) urmându-le exemplul. 

Motivul invocat de către aceştia este situaţia politică tensionată din această perioadă, dar şi deschiderea Ministerului Educaţiei Naţionale către negocieri. În comunicarea oficială făcută de către reprezentanţii USLIP Iaşi, aceştia cer totuşi preşedintelui Klaus Iohannis să întoarcă în Parlament Legea Salarizării Unitare pentru a fi reanalizaţi coeficienţii care au fost acordaţii învăţământului. Discuţiile cu reprezentaţii Ministerului Educaţiei Naţionale vor avea loc în cursul zilei de astăzi, 14 iunie, de la ora 9.00, în cadrul unei videoconferinţe. În cadrul protestului care a avut loc ieri, 13 iunie, între orele 11.00 şi 13.00, profesorii au susţinut o grevă de avertisment, însă aceştia au fost prezenţi la ore. 

Cu toate acestea, în condică au notat în intervalul orar stabilit „grevă de avertisment“, nedesfăşurând activităţi didactice. Cadrele didactice sunt nemulţumite de faptul că nu s-a respectat promisiunea de a le fi majorate salariile cu 20% de la 1 iulie după cu s-a promis în planul de guvernare, de coeficienţii stabiliţi pentru educaţie în cadrul proiectului salarizării unitare, dar şi de faptul că plata restantă a hotărârilor judecătoreşti nu a fost realizată încă. 

Comentarii