De Sănătate

Punem punctul pe știi

Promisiuni de rezolvare a crizei citostaticelor de la IRO până săptămâna viitoare

sâmbătă, 06 februarie 2016, 02:57
1 MIN
 Promisiuni de rezolvare a crizei citostaticelor de la IRO până săptămâna viitoare

Unifarm promite că va rezolva criza citostaticelor de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) până săptămâna viitoare. Potrivit unui răspuns din partea conducerii distribuitorului de produse farmaceutice, stocurile institutului vor fi refăcute cu citostatice în termen de câteva zile.

Pentru cazurile urgente, Unifarm se angajează să ia legătura cu alţi distribuitori de pe piaţă şi să cumpere de la ei dozele necesare. Bolnavii de cancer al sângelui au rămas fără medicamente de o săptămână. Din farmacia IRO lipsesc patru produse farmaceutice în locul cărora medicii sunt nevoiţi să regândească întreaga schemă terapeutică a bolnavilor.

„Pentru unele citostatice avem înlocuitori, care sunt mai scumpi, dar pe care îi admi­nistrăm, astfel încât pacientul să nu aibă de suferit. Pentru altele însă nu avem produse cu care să le înlocuim şi în cazul acesta regândim întreaga terapie“, a arătat profesorul Gabriel Dimofte, director medical al IRO.

Din farmacia institutului ieşean lipsesc produse farmaceutice precum Tretinoin, Vincristien, Alcheran şi Lomustine. Con­ducerea IRO a semnalat lipsa lor inclusiv la nivelul Ministerului Sănătăţii. Citostaticele care lipsesc afectează mai ales bolnavii diagnosticaţi cu leucemie. Potrivit medicilor hematologi, întreruperea tratamentului poate însemna înrăutăţirea stării de sănătate a bolnavilor.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii