Răzvănel, file de poveste: Viaţa, omul, opera şi decăderea

miercuri, 28 septembrie 2016, 01:50
3 MIN
 Răzvănel, file de poveste: Viaţa, omul, opera şi decăderea

Iată, stimaţi telespectatori, cum se face că până şi în urâta viaţă publică românească oamenii fără curaj ajung până la urmă tot în mocirla politichiei. 

De o jalnică ieşire din scenă vedem că are parte unul dintre ieşenii în care la un moment dat ne puseserăm, ca giudeţ, cele mai multe speranţe. Şi când giudeţul l-a vrut ales al locului în parlament, în 2012, Răzvănel, că de el e vorba, a ales să fugă la Arad, ca să fie sigur sută în mie că prinde loc. Acuma auzim că a fost mătrăşit de la serviciul de spionaj tocmai din cauza aroganţelor repetate, dar şi datorită mai multor gafe făcute în timp. Trecem peste astea, că nu le mai repetăm. Nu ne iese însă din cap modul pueril în care a ales să iasă din scenă. Cică prezidentul Jo Hanis i-ar fi cerut de nu mai puţin de trei ori demisia, în ultimele trei luni.

Cum o ieşire din scenă negociată politic în zona leberală nu a mai fost posibilă, din cauza pretenţiunilor exagerate ale ieşeanului (premier sau ceva de genul), Răzvănel a ales calea puerilă de a se răzbuna. Adicătelea, cică pentru a-l umili pe Jo Hanis, şi-a anunţat demisia alaltăieri dimineaţă la catedra de istorie, unde predă, de parcă acei colegi l-au numit în funcţia de şef de şpioni, şi abia la prânz a trimis-o, prin poşta specială, la Cotroceni, unde nu mai zicem că de bun simţ ar fi fost să se ducă personal, căci Jo Hanis a înfruntat tăt partidoiul când l-a numit în funcţie. Mdeah, când vă spuneam noi că personagiul pare dubios fie şi pentru că, din multitudinea de oameni de calitate din târg, el a ales să susţină la Iaşi un fost prifect stripăr şi dependent, atuncea nu ne-aţi crezut şi aţi zis că suntem prea răi cu el. Iote-l acuma, cum a făcut iară Iaşul de râs. Iar pe el, de cacao… Aşa că faceţi borş de-acuma cu Răzvănel! Şi nu uitaţi să puneţi şi ceva leuştean.

Împăcare istorică la partidoiul ieşean, cu Măricel arbitru de margine

Una scurtă dar vioaie şi despre ce se mai întâmplă pe la partidoiul ieşean, stimaţi telexpectatori. Iar dacă aţi cumpărat deja seminţe şi berici pentru meciurile dintre taberele din interiorul filialei locale, cu părere de rău vă spunem că ar cam trebui să le beţi pe uscat, adicătelea fără circul aferent. Asta pentru că, din câte auzim, taberele Chir Nica şi Castanciu ar fi făcut pace, cu Măricel de la cejău arbitru şi garant. Mai egzact, cică înainte de ultimele alegeri pentru beroul de conducere al filialei, de acum două săptămâni, Castanciu ar fi promis linişte şi multe batiste pe ţambal dacă i se promite post eligibil de dipotat. Ceea ce, împins cică de la spate şi de Drac Nea, Chir Nica a şi făcut. Totul, evident, spre bucuria lui Măricel, care scapă astfel de un ghimpe în coaste în cejău, unde Castanciu făcea tot mai mult gât. Punerea pe listele de dipotaţi a lui Castanciu ar fi căzut însă cam greu la lingurică dipotatului Sorinel Puştiu, care se vede astfel împins un loc mai în jos, spre zona periculoasă şi neeligibilă. Dar despre drama asta, dimpreună cu cea a amantelor aferente, haideţi că vorbim într-un episod următor. Nu de alta, dar sunt multe de spus, care de care mai fierbinţi.

PS: Un zvon interesant dinspre Bucale: cică de după gratii Varanul Felix ar negocia în aceste zile vânzarea Latrinei 3, post aflat în mare mocirlă financiară odată cu condamnarea lui. Nu, nu Ghiţă de la concurenţă ar fi cel interesat, ci, zice-se, un trust grecesc. Hmmm, o fi tot cu ruşii, sau întoarcem armele?

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii