Rectorul TUIAȘI, cel mai citat cercetător din țară în domeniul universitar tehnic

miercuri, 18 ianuarie 2017, 12:12
2 MIN
 Rectorul TUIAȘI, cel mai citat cercetător din țară în domeniul universitar tehnic

La nivelul conducerilor universităților românești, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval este unul dintre cei mai citați rectori din țară, conform platformei Google Scholar, cu 1.255 de citări. Într-un clasament bazat pe cifrele indexate în acest top, rectorul TUIAȘI se află pe poziția I atât la nivelul instituțiilor de învățământ superior din municipiului Iași, cât și la nivelul Alianței Române a Universităților Tehnice din România (ARUT).  

Potrivit Google Scholar, rectorul Universității Politehnica din Timișoara, prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban, are 190 de citări, în timp ce rectorul Universității Tehnice din Cluj – Napoca, prof. univ. dr. ing. Vasile Țopa, are 283 de citări. Cei doi rectori: al Universității Tehnice de Construcții București (UTCB), prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Văcăreanu, și al Universității Politehnica București (UPB), Mihnea Costoiu, nu au profiluri de Google Scholar, iar președinții Senatelor celor două instituții, prof. univ. dr. ing. Anton Anton, al UTCB, are un număr de 48 de citări, în timp ce prof. univ. dr. ing. Ecaterina Andronescu, de la UPB, are 2.117 de citări. 

„Cred că un manager potrivit, să nu spun bun, trebuie să fi fost implicat efectiv în principalele activități ale entității pe care o conduce. Acest aspect devine și mai evident în cazul universității, pentru care cercetarea este nu doar obligatorie, ci esențială. Pentru mine cercetarea înseamnă mult mai mult, înseamnă pasiune. Activez într-un domeniu fascinant, ingineria biochimica și biotehnologia, în care lucrez cu viața la nivel micro ca să obțin efecte la nivel macro. Cercetarea reprezintă o componentă definitorie a vieții mele academice, nu doar o condiționare a evoluției mele. Iar dacă rezultatele sunt recunoscute ca fiind importante de către comunitatea științifică internațională, atunci satisfacțiile sunt pe măsură. Din păcate pentru ceea ce menționam anterior, cel puțin în cele zece luni de mandat de până acum, am fost nevoit să îmi transfer timpul, energia și interesul către partea de management universitar. Însă mi-am asumat această neglijare temporară a cercetării”, a specificat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.

Comentarii