De Business

Punem punctul pe știi

Regele falimentelor din Iaşi

Firma lui Corneliu Mititelu - Management Reorganizare şi Lichidare a reuşit să se claseze pe locul VIII la nivel naţional.

vineri, 29 martie 2013, 02:50
2 MIN
 Regele falimentelor din Iaşi

 Firma de insolvenţă ieşeană ce aparţine lui Corneliu Mititelu figurează, potrivit datelor de Ziarul Financiar ca fiind a opta cea mai mare din ţară, dintr-un total de 20 de firme din domeniu.

Clasamentul a fost realizat în funcţie de veniturile realizate de către marile firme de insolvenţă în anul 2012. Aşadar, anul trecut, Management Reorganizare şi Lichidare s-a ocupat de atâtea firme în insolvenţă încât a reuşit să adune venituri în valoare de 3,9 milioane de lei. Datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe de Publice, www.mfinante.ro arată că firma ieşeană a fost deschisă în 2006, an în care cifra de afaceri a fost de 842.881 de lei. Aceeaşi sursă arată că informaţiile despre firma lui Mititelu nu au mai fost actualizate deloc din 2006 şi până la finele lui 2011. Reporterii de la Ziarul de Iaşi” au încercat să-l contacteze pe asociatul coordonator al Management Reorganizare Lichidare, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice. La finele lui 2012, Mititelu ne-a spus însă că sumele reprezentând venituri nu au fost de fapt bani luaţi în mână. Cred că sumele astea sunt încasate pe birou şi în niciun caz pe persoană”, precizat cel care se află la conducerea uneia dintre cele mai mari firme de insolvenţe ieşene. El nu administrează însă singur Management Reorganizare Lichidare, având-o alături şi pe soţia sa, respectiv Lenuţa Mititelu. De precizat este faptul că sediul MRL nu este singurul din ţară. Mai există unul în Bucureşti, iar alte şase filiale au fost deschise în Braşov, Botoşani, Harghita, Neamţ, Satu Mar şi Vaslui. Clasamentul realizat de către reporterii de la Ziarul Financiar a arătat că locul fruntaş în ţară este deţinut de către Casa de Insolvenţă Transilvania care anul trecut a avut un venit de 13,3 milioane de lei. Mai apoi la pol opus, pe ultimul loc se află Crist Vest Audit, o firmă de insolvenţă din Bihor, care a câştigat de pe urma decăderii firmelor aproximativ 2 milioane de lei numai în 2012.

 

Comentarii