Reunire amânată cu o zi

marți, 09 iunie 2015, 01:44
2 MIN
 Reunire amânată cu o zi

Vacanţa CSMS Iaşi va lua sfârşit joi. Conducătorii din Copou aşteaptă cu nerăbdare banii din drepturile de televizare

 
Reunirea CSMS Iaşi a fost amânată cu o zi. Imediat după încheierea sezonului trecut, s-a anunţat că fotbaliştii ieşeni vor ajunge astăzi în Iaşi, iar primul antrenament de după vacanţă va avea loc miercuri. Programul stabilit iniţial a fost modificat însă, fără a se preciza un motiv întemeiat. “Primul antrenament nu va mai avea loc miercuri, ci joi. Drept urmare, fotbaliştilor le-am comunicat să vină miercuri în Iaşi, în cursul serii, pentru o cină, urmând ca a doua zi să se înceapă să se lucreze, chiar de dimineaţă. O zi întârziere nu e o problemă” a anunţat preşedintele executiv al CSMS, Florin Prunea.
 
Acesta şi-a exprimat speranţa că prima tranşă din drepturile de televizare pentru sezonul viitor va fi achitată săptămâna viitoare: “La ora actuală, suntem dependenţi de drepturile de televizare. La şedinţa Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, de luni, am fost printre cei mai vehemenţi contestatari ai propunerii de reducere a sumelor care ni se cuvin din drepturile TV. Preşedintelui LPF, Gino Iorgulescu, i s-a spus să facă demersurile necesare pentru respectarea contractului promis anul trecut. Pentru locul X, pe care ne-am clasat anul trecut, ne bazăm pe circa 1,9 milioane euro, jumătate din această sumă trebuind să fie achitată până pe 15 iunie. Sper ca banii să ne intre în cont la timp, pentru a putea achita bonusurile pentru sezonul trecut şi pentru ca echipa să-şi poată desfăşura activitatea, mai ales că dinspre Primăria Iaşi nu primesc nicio veste”.
Prunea a mai spus că nu poate să rezolve niciun transfer, pentru că nu are la dispoziţie resursele financiare necesare: “La ora actuală, ne bazăm doar pe fotbaliştii cărora le-am prelungit contractele. Plămadă a plecat cu FC Botoşani în cantonament, pentru că nu am putut să le facem botoşănenilor nicio ofertă pentru prelungirea împrumutului sau pentru un transfer. Şi cu Alex Ciucur, care a revenit la Pandurii, situaţia e asemănătoare. Cu Voicu nu putem parafa înţelegerea la care am ajuns încă de la sfârşitul sezonului, tot pentru că nu am banii necesari. În această situaţie, e clar că dacă vorbim despre întârirea lotului trebuie să spunem sincer că am purtat doar discuţii, nu şi negocieri adevărate”.
 
 

Comentarii