Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost, bate la porţile Iaşului

miercuri, 02 decembrie 2015, 02:59
2 MIN
 Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost, bate la porţile Iaşului

 "Mă aştept ca în România să avem 4-5 baze în următorii ani”, spune directorul companiei irlandeze. Șeful aeroportului ieşean confirmă unele discuţii cu irlandezii 

Una din cele mai mari companii aeriene low-cost din lume bate la porţile Iaşului. Directorul companiei irlandeze Ryanair, Michael O’Leary, citat de presa centrală, a precizat că intenţionează deschiderea a 4-5 baze în România în următori ani.

“În cinci ani estimăm că o să avem 10 milioane de pasageri în România. În Polonia operăm pe 12 aeroporturi şi avem patru baze. Şi în România activitatea noastră ar trebui să fie similară cu cea din Polonia în următorii ani. Trebuie doar să ajungem la înţelegeri cu aeroporturile. Mă aştept ca în România să avem 4-5 baze în următorii cinci ani şi să zburăm din şi spre 10-12 aeroporturi din această ţară”, a declarat O’Leary.

Directorul Ryanair nu a precizat care sunt aeroporturile de care este interesată compania, dar site-urile de specialitate vehiculează îndeosebi aerogările din Constanţa, Târgu Mureş şi Cluj-Napoca. Pe primele două, Ryanair a mai operat în trecut, dar s-a retras fără explicaţii anul trecut. La acea dată, directorul Aeroportului “Mihail Kogălniceanu” din Constanţa menţiona existenţa unor datorii ale companiei către aeroport, care ar fi putut sta la baza deciziei.

Iaşul ar putea face parte şi el din noile planuri de expansiune ale companiei. Este puţin probabil însă ca Ryanair să opereze zboruri noi în România înainte de toamna anului viitor, O’Leary precizând că programările pentru vara lui 2016 sunt deja în mare parte făcute. Reprezentanţii aeroportului ieşean au confirmat existenţa unor discuţii cu Ryanair, dar nu şi a unei intenţii ferme a operatorului aerian de a veni la Iaşi.

“Codul aerian ne impune să discutăm cu orice potenţial operator. De la discuţii însă până la concretizare este drum lung. Orice discuţie cu un operator pleacă de la aspectele tarifare, care trebuie să fie avantajoase pentru ambele părţi”, a spus directorul Aeroportului, Marius Bodea.

 

Comentarii