Se apropie vizita de acreditare pentru Institutul de Oncologie

luni, 25 august 2014, 01:50
2 MIN
 Se apropie vizita de acreditare pentru Institutul de Oncologie

Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) este condusă de un ieşean: medicul Vasile Cepoi

Institutul Regional de Oncologie (IRO) se pregăteşte să primească în perioada următoare vizita evaluatorilor de la Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS). Institutul va fi evaluat în vederea obţinerii gradului de „acreditat“, ceea ce înseamnă că îndeplineşte cel puţin 85% dintre indicatorii aplicabili unităţilor sanitare cu paturi. Acreditarea CoNAS atestă prin suma a 2.000 de indicatori siguranţa procedurilor medicale desfăşurate într-o unitate medicală şi a drepturilor pacienţilor.

Dacă, de exemplu, evaluatorii găsesc într-un salon de spital mai mult de şase pacienţi, atunci nu-i vor acorda acreditarea. Pentru ca institutul să fie evaluat, conducerea IRO a plătit o taxă în valoare de 72.000 de lei, câte 240 de lei pentru fiecare dintre cele 300 de paturi. „Am fost anunţaţi că luna viitoare, în septembrie, vom primi vizita evaluatorilor. Noi am depus cererea pentru programare de anul trecut şi potrivit planului realizat de CoNAS eram iniţial programaţi pentru trimestrul al II-lea din 2014, însă termenul s-a amânat“, a spus ec. Mirela Grosu, managerul IRO.

Reprezentanţii CoNAS anunţau la începutul anului că spitalele care nu vor fi acreditate până la sfârşitul lui 2015 nu vor mai putea încheia contracte cu casele judeţene de asigurări de sănătate.
De la sfârşitul lunii iulie, premierul Victor Ponta l-a numit pe medicul ieşean Vasile Cepoi preşedinte al CoNAS, după ce conducerea anterioară a fost implicată într-un scandal de atribuire a unui contract în valoare de 2,5 milioane de euro firmei Blue Sky, la care acţionar majoritar era Corina Voiculescu, una dintre fiicele lui Dan Voiculescu. Vasile Cepoi a anunţat atunci că prioritatea sa este deblocarea procesului de acreditare a spitalelor.

 

Comentarii