Şefii CJ, făcuţi praf de acestă doamnă? Nu o pot „dezlipi” de funcţia de manager

vineri, 05 iunie 2015, 01:54
3 MIN
 Şefii CJ, făcuţi praf de acestă doamnă? Nu o pot „dezlipi” de funcţia de manager

Situaţia incertă şi absolut penibilă de la Spitalul de Infecţioase se prelungeşte datorită indeciziei şefilor de la judeţ. Conducerea Consiliului Judeţean a anunţat ieri că nu are încă motiv să demareze demersurile de schimbare a directoarei. Motivul: cererea venită de la CA al spitalului ar fi neclară

Lipsă totală de voinţă în a rezolva situaţia ruşinoasă din Sănătatea ieşeană. Reprezentanţii Consiliului Judeţean susţin că până la această oră nu ar avea nicio propunere concretă de soluţionare a situaţiei de la Spitalul de Boli Infecţioase, acolo unde managerul a fost suspendat pe perioada arestului, apoi acesta a revenit în funcţie ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Concret, conform ordinului 1384/2010 al Ministerului Sănătăţii, Consiliul de Administraţie (CA) al spitalului trebuia să propună conducerii CJ încetarea contractului de management al lui Carmen Dorobăţ. „Până acum nu am primit o propunere foarte clară cu privire la încetarea contractului de management. De fapt, ne-au trimis o simplă adresă, nici măcar hotărârea pe care a adoptat-o Consiliul de Administraţie. Avem o adresă prin care ne solicită «să analizăm oportunitatea încetării contractului de management». Ce oportunitate să analizăm? Noi aşteptăm o propunere clară în baza căreia să ne pronunţăm. Nu pot sări peste etapele legale”, a declarat preşedintele interimar al CJ, Victorel Lupu.
 
Se arată unii pe alţii cu degetul
 
Pe de altă parte, preşedintele CA al spitalului, prof.dr. Doina Azoicăi, a precizat că în şedinţa de vinerea trecută membrii consiliului au votat deja pentru înaintarea propunerii de încetare a contractului, documentele fiind transmise ulterior CJ. „După cum am spus şi atunci, CA a întocmit vineri în primul rând o plângere prin care este contestată decizia de încetare a suspendării managerului, şi apoi am întocmit o propunere de analiză a oportunităţii de încetare a contractului, conform articolului 22 din ordinul 1384/2010, litera (p), şi chiar am scris şi precizat că managerul nu a desfăşurat activitate mai mult de 90 de zile”, a explicat prof.dr. Doina Azoicăi.
 
CITEŞTE ŞI:
 
În prima zi de serviciu propriu-zis de după preluarea conducerii Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ din Iaşi de către managerul suspendat, prof. dr. Carmen Dorobăţ, infecţionistul i-a băgat pe toţi medicii din unitate în şedinţă.
 
Preşedintele CA al Spitalului de Boli Infecţioase a mai subliniat că a trimis marţi documentaţia către CJ, fără însă să primească vreun răspuns. În plus, medicul a explicat că vinerea trecută spitalul nu avea jurist care să lămurească membrii CA cum trebuie procedat, dar s-au luat cele două decizii prin consultarea juristului de la Direcţia de Sănătate Publică. „În ziua întrunii CA, spitalul nu avea jurist. A participat la şedinţă în calitate de invitat, cu titlu de consultare, juristul de la DSP. Mai mult, majoritatea a votat pentru această propunere, de analizare a contractului în vederea încetării lui, însă nu noi avem atribuţia de a lua o astfel de decizie, ci autoritatea căreia i se subordonează spitalul. Am crezut că este în regulă să procedăm astfel, şi marţi am trimis documentele la CJ”, a mai arătat prof. dr. Doina Azoicăi.
 
Situaţie paradoxală
 
Potrivit unor informaţii, juristul care a oferit în ultimele două luni consultanţă spitalului a fost anunţat chiar în ziua întrunii CA de rezilierea contractului său, ulterior în spital fiind reangajat cel care în luna februarie semnase cererea de concediu a managerului aflat în arest. Carmen Dorobăţ solicitase atunci drepturile salariale aferente perioadei de concediu. Odată cu schimbarea conducerii în luna martie, cererea a fost anulată, iar juristul care acum oferă din nou consultanţă unităţii medicale a anunţat că renunţă să mai colaboreze cu spitalul.

CITIŢI ŞI:

BOMBĂ! SEX ŞI ŞPĂGI LA EXAMENE LA UMF IAŞI

Procurorii DNA Iaşi au detonat o bombă în mediul universitar: trei doctori, toţi cadre didactice la UMF, au fost duşi la audieri într-un dosar de corupţie.

 

 
Iulia CIUHU, Alex ZĂNOAGĂ
 

 

Comentarii