Societatea românească e împărţită până şi din cauza cutremurelor!

luni, 13 februarie 2017, 02:50
3 MIN

* Aţi aflat de bună seamă că seismele cu epicentrul în regiunea etnografică şi viticolă Vrancea şi cu intensitatea în jur de 3 grade (Richter, nu concentraţie alcoolică) sunt destul de dese, măcar unul pe săptămână. Cu puţine zile în urmă au fost chiar două, la patru şi ceva / cinci şi ceva, deci măcar pe partea producţiei de seisme stăm bine, păcat că nu se caută la export. Societatea românească e împărţită până şi din punctul ăsta de vedere, unii văzând aspectele pozitive ale cutremurelor, iar ceilalţi jumătatea goală a paharului…

* De exemplu, avem compatrioţi mulţumiţi că seismele din ultimele zile le-au scuturat ţurţurii de la streaşina casei, care au căzut singuri în capetele unor trecători. Aceleaşi seisme au scuturat şi neaua de pe acoperişuri; ea a picat peste diverşi cetăţeni care aşteptau autobuzul, transformându-i în oameni de zăpadă, spre bucuria copiilor din cartier. Copiii au mai avut încă o mare bucurie, după ce mişcările pământului au făcut să cadă din copaci mingile şi zmeiele agăţate în crengi de multă vreme. La fel s-au bucurat şi alţi români, care s-au pomenit că seismele le-au vânturat varza murată din butoaie (poreclită în popor şi "mahmurin"), precum şi unii posesori de televizoare cu lămpi, de prin anii ’70, care au pornit singure, fără să mai fie nevoie de pumni. Logic, cutremurele produc şi nemulţumiri în rândul populaţiei: nişte doamne care se rujau şi nişte domni care se bărbiereau în timp ce pământul se mişca au depus plângeri, iar producătorii de ţuică din mai multe zone ale ţării au prezis că seismele vor scutura toate prunele din pomi.

* În prag de Valentine’s Day, mii de bărbaţi români au făcut soţiilor o mare surpriză, anunţând că în cinstea Zilei Îndrăgostiţilor au renunţat la băut şi la fumat, trecând pe ţigări electronice. Doamnele, mai puţin la curent cu noutăţile tehnologice, încă nu ştiu că e vorba despre ţigările electronice speciale, concepute de cercetători vasluieni. Acestea funcţionează la fel ca ţigările electronice clasice, doar că au un rezervor mai încăpător (500 ml.), care se umple nu cu lichide obişnuite, ci cu rachiu, transformat în vapori de o rezistenţă incandescentă; aburii ajung, astfel, în organism, producând fumătorului o dublă plăcere. Femeile, atât de entuziamate în prima fază, se întreabă acum de ce bărbaţii lor schimbă câteva rezervoare pe seară, de ce se pleoştesc atât de tare de la nicotină şi de aburii miros a distilat de prună.

* Azi a început un nou semestru de şcoală; şi din acest punct de vedere societatea e scindată: elevii, evident, sunt în general nemulţumiţi că trebuie să se trezească iar în fiecare dimineaţă şi să meargă la şcoală, dar nemulţumirea lor este mulţumirea unor patroni de bufete de cartier aflate în jurul şcolilor, care au declarat: "Vacanţa a fost un sezon mort, fără elevi care să vină la ore. Mai exact, la orele de chimie, biologie sau geografie, când de obicei chiulesc şi vin la noi. Nici n-am cu ce plăti furnizorii, că domnii ăştia din local beau pe datorie!", ne-a povestit unul dintre proprietari.

 

Comentarii