Şoferii de TIR vor trece o perioadă şi pe bulevardul Nicolae Iorga şi prin CUG

joi, 15 octombrie 2015, 02:01
2 MIN
 Şoferii de TIR vor trece o perioadă şi pe bulevardul Nicolae Iorga şi prin CUG

Activitatea comisionarilor vamali nu s-a mutat însă deocamdată de pe Nicolae Iorga. O vreme, şoferii tirurilor vor trebui să treacă pe la ambele locuri.

Autorităţile locale au finalizat mutarea activităţii vamale la periferia oraşului chiar în ziua sărbătoririi hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. La capătul a circa trei ani de întârzieri birocratice şi interese politice, reprezentanţii Direcţiei Vamale Iaşi au anunţat că, începând de astăzi, activitatea de vămuire va avea loc la parcul ştiinţific Tehnopolis, în capăt CUG. „Tirurile nu vor mai fi controlate la sediul din Nicolae Iorga, activitatea de vămuire se va face la Tehnopolis începând de joi“, a declarat ieri pentru „Ziarul de Iaşi“ şeful Direcţiei Vamale Iaşi, Dănuţ Bolohan.

Potrivit acestuia, pentru câteva zile, activitatea comisionarilor vamali se va desfăşura în continuare pe Nicolae Iorga. „Din informaţiile noastre, ultimele contracte între comisionari şi Tehnopolis au fost semnate în această săptămână, ei trebuie să primească autorizaţie. Dar nu ţine de noi acest lucru, nu ne întrebaţi de ce s-au semnat târziu acele contracte. Din punctul nostru de vedere, tirurile nu mai trebuie să staţioneze pe Nicolae Iorga, pentru că noi facem controlul la Tehnopolis“, a mai spus Bolohan.

Prin urmare, tirurile ar putea în continuare astăzi să tranziteze bulevardul Nicolae Iorga. În orice caz, interzicerea traficului greu se va face printr-un regulament care va trebui aprobat de către Consiliul Local, document care încă nu a fost lansat nici măcar în dezbatere publică. Mutarea activităţii vamale a fost un punct „fierbinte“ al campaniei electorale din 2012, dar primii paşi concreţi în transferul la Tehnopolis au fost făcuţi abia în acest an, la capătul unui lung şir de dezbateri politice.

Comentarii