Sorana şi Marius au făcut-o de oaie

sâmbătă, 23 septembrie 2017, 01:43
4 MIN
 Sorana şi Marius au făcut-o de oaie

Cîrstea a fost eliminată de thailandeza Kumkhum, Copil a pierdut în faţa germanului Gojowczyk. Cu cine va debuta Simona Halep la marele turneu de la Wuhan ?

* Astăzi, s-a înregistrat o zi mai proastă pentru tenismenii români. Mai întâi, Sorana Cîrstea (52 WTA) a pierdut cu 3-6, 1-6 în numai 65 de minute, în faţa unei jucătoare mai puţin cunoscute, Luksika Kumkhum (155 WTA), în sferturile turneului de la Seul.Sorana a început puternic meciul, a condus cu 3-0, însă thailandeza a făcut şase game-uri la rând şi a câştigat primul set. Demoralizată, târgovişteanca a pierdut fără drept de apel setul secund, câştigând greu primul game de-abia la 0-5. După ce prim-favorita turneului, letona Ostapenko (10 WTA) a învins-o exact cu acelaşi scor pe paraguayanca Veronica Cepede (77), ea s-a retras împreună cu Sorana Cîrstea din sferturile turneului de dublu, în care trebuiau să întâlnească echipa Katy Dunne/Priscilla Hon (Marea Britanie/Australia). În celelalte două sferturi de simplu de la Korea Open, s-au înregistrat rezultatele: Richel Hogenkamp (Olanda) – Priscilla Hon (Australia) 6-3, 6-4; Beatriz Hadad (Brazilia) – Sara Sorribes (Spania) 6-4, 6-4. Semifinalele sunt Kumkhum – Ostapenko şi Hogenkamp – Haddad.

* Speranţe ne-am pus şi în Marius Copil la Metz, după splendida sa victorie de ieri în faţa francezului Lucas Pouille, numai că Marius al nostru a început să aibă complex în faţa unui jucător mai slab cotat ca el, germanul Peter Gojowczyk (95 ATP, faţă de 86 Copil). Neamţul de origine poloneză a câştigat categoric 6-2, 6-4 în 56 de minute şi spunem “categoric” fiindcă Marius a reuşit să dreagă un pic busuiocul, după 1-5 în setul secund. Gojowczyk va întâlni în finală pe compatriotul său (de origine rusă) Mischa Zverev, învingător cu 7-5, 7-6 în faţa francezului (de origine flamandă) 7-5, 7-6.

* Turneul tare al săptămânii WTA, Pan Pacific Open de la Tokyo (categorie Premier, un milion de dolari) a provocat primele şocuri în sferturi. Fostul lider mondial, Angelique Kerber (14 WTA) a obţinut o victorie de moral în faţa Karolinei Pliskova (4 WTA), scor 7-6, 7-5 după o oră şi 49 de minute de joc. În semifinale, Kerber va evolua cu rusoaica Anastasia Pavliucenkova, care a trecut de sportiva cehă Barbora Strycova, scor 5-7, 6-3, 6-1. Pe partea cealaltă de tablou, spaniola Garbiñe Muguruza încearcă să profite de absenţele Simonei Halep şi Elinei Svitolina de a-şi consolida poziţia de lider WTA. Iberica a învins-o cu 6-2, 6-4 pe jucătoarea franceză Caroline Garcia şi o va întâlni în semifinale pe Caroline Wozniacki, care a beneficiat de abandonul jucătoarei Dominika Cibulkova din Slovacia la scorul de 3-6, 7-6, 3-1. Să mai menţionăm că cel de-al treilea turneu WTA al săptămânii, cel de la Gwangzhou şi-a desemnat finalistele după meciurile Aleksandra Krunic (Serbia) – Yanina Wickmayer (Belgia) 6-3, 6-3 şi Zhang Shuai (China) – Evghenia Rodina (Rusia) 7-6, 6-3.

* Deja s-au făcut cărţile pentru turneul de săptămâna viitoare, de la Wuhan (Premier 5, 2.666.000 $). Simona Halep, favorită nr. 2, va evolua direct în turul doi cu învingătoarea dintre rusoaica Daria Kasatkina (32) şi americanca Alison Riske (49). Halep conduce 2-0 în meciurile directe cu Daria Kasatkina şi cu 1-0 în cele cu Alison Riske. Pe tablonul principal va evolua şi Sorana Cîrstea (52) care în primul tur va juca în compania chinezoaicei Wang Yafan (147). În calificări, au fost înscrise şi două jucătoare din România. Patricia Ţig s-a retras din motive de sănătate înaintea meciului cu grecoaica Maria Sakkari, însă Monica Niculescu (favorita nr. 1 în calificări) a trecut în 71 de minute de chinezoaica Lu Jianjing (27). În turul doi al calificărilor, Niculescu va evolua învingătoarea meciului dintre Liu Fangzhou (China) şi Anastasia Rodionova (Australia).

* Mihaela Buzărnescu (106) a ratat o şansă mare în turneul ITF de la Saint-Malo. Ea a fost învinsă cu 6-4, 6-7, 4-6 de către letona Diana Marcinkevica (298) în semifinale. Dacă ar fi câştigat acest meci, Mihaela ar fi intrat în premieră în Top 100 şi ar fi depăşit-o în ierarhie pe Maria Şarapova.

* În turneul challenger ATP de la Sibiu, Adrian Ungur (589 ATP) a reuşit o nouă victorie, trecând în sferturi de italianul Stefano Travaglia (129) cu 6-3, 6-1. Ungur va juca în semifinale cu spaniolul Carlos Taberner (226) autorul unei victorii neaşteptate asupra americanului Bjorn Fratangelo (118).

Comentarii