Speranţe de trei lulele

vineri, 21 octombrie 2016, 01:43
3 MIN
 Speranţe de trei lulele

  

Steaua Bucureşti – FC Zürich 1-1 (0-0) în grupa L a Ligii Europa, meci dominat în cea mai mare parte de oaspeţi
 
 
Steaua: Niţă – Ov. Popescu, Tamaş, Toşca, Momcilovic –  Bourceanu, Muniru (’83 – Jakolis) – Popa, Boldrin, William – Golubovic (’79 – Tudorie). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf. 
Zürich : Vanins – Brunner (’84 – Marchesano), Kecocevic, Nef – Buff, Yapi-Yapo, Sarr (’78 – Cavusevic), Voser –  Winter (’73 – Schönbächler), Koné, Rodriguez.  Antrenor: Uli Fonte.
Arbitru: Tamas Bognar (Ungaria).
Cartonaşe galbene: Brunner, Vosser
1-0, min. 63: Golubovic, deviere la colţul lung din 6 metri, dintr-o centrare a lui Popa.
1-1, min. 86: Winter a centrat, Koné a reluat în poartă.
 
Steaua a fost foarte aproape de o victorie în faţa formaţiei elveţiene de Liga a II-a, FC Zürich, dar este greu de spus că victoria aceasta prezumptivă ar fi fost şi meritată. Singura victorie pe care o putem nota în beneficiul lui Reghecampf nu este împotriva niciunui elveţian ci asupra propriului patron: Golubovic, introdus în teren în ciuda “indicaţiilor” lui Gigi de a-l scoate din lot a înscris primul gol de când a apărut în tricoul Stelei. Şi ce-i drept, vârful bosniac, nu s-a prea văzut până la gol în jocul Stelei.
Prima repriză a fost dominată sub toate aspectele de către formaţia din Ţara Cantoanelor şi a fost o minune că Zürich nu a marcat măcar odată din ocaziile avute de Rodriguez (’17 – şut deviat), Neff şi Koné (’19 – în aceeaşi fază, primul cu capul , al doilea cu călcâiul la 2 metri de poartă), Koné (’23 – intervenţie salutară a lui Niţă), Yapi-Yapo (’24 – intervenţie la fel de salutară a lui Momcilovic). Steaua a mizat pe viteza lui Adrian Popa în faţa unor apărători pe care “Reghe” îi credea cam lenţi, dar n-a fost deloc aşa. Iar “motoreta” de pe dreapta a fost până la urmă salutar, însă a avut şi multe derapaje, mai ales la partea de finalizare (‘3 – singur de la  metri). O lovitură liberă executată puternic de Tamaş în min. 37, putea conduce la deschiderea scorului dar portarul leton Vanins a reuşit să devieze în corner.
Ce le-o fi spus Reghecampf la pauză în vestiar nu se ştie, însă Steaua a arătat puţin altfel după pauză la atitudine. Prima cursă a lui Popa s-a vrut cu centrare pentru Golubovic, însă bosniacul era absent şi Adi a fost nevoit să şuteze cu efect, din lateral, dar şutul a nimerit bara. Din păcate, însă, golul marcat de Golubovic din centrarea lui Popa nu a însemnat victoria, ci îndârjirea elveţienilor, combinată cu retragerea în defensivă sunată de Reghecampf. Tamaş a fost pe punctul de a-şi face adversarii fericiţi după ce Buff i-a suflat mingea, dar Niţă a ghicit lobul şi a salvat, portarul bucureştean având şi alte două intervenţii salutare. Din păcate, n-a avut ce face la golul egalizator şi meciul se încheie cu un scor egal, care poate amărî sufletele steliştilor, dar îi nemulţumeşte clar pe elveţieni.
 
 
 
Rusescu – inamicul Stelei
În celălalt meci din grupa L, Osmanlîspor – Villarreal 2-2 (2-0). Raul Rusescu a înscris în minutele 23 şi 24 două goluri, dintre care al doilea de la 35 de metri, un rezultat care putea să îngroape Steaua indiferent de rezultatul de la Bucureşt. Însă, în min. 53, Guven (O) a fost eliminat, în min. 55, Borre a ratat un penalty, imediat a înscris N’Diaye, iar în min. 74, Pato a egalat situaţia. Clasamentul grupei L: 1. Villarreal – 5 p; 2. Osmanlî – 4 p (5-4); 3. Zürich – 4 p (4-4); 4. Steaua – 2 p. Steaua are şanse mici de a obţine locul secund, pentru care ar trebui să câştige meciurile cu Zürich (d) şi Osmanlî (a).
 

Comentarii