Start perfect în sezonul de primăvară

sâmbătă, 21 februarie 2015, 02:43
5 MIN
 Start perfect în sezonul de primăvară

FC Viitorul – CSMS Iaşi 0-3 (0-2), în prima etapă a returului Ligii I de fotbal.  Ciucur a înscris două goluri dintre care unul de generic. CSMS a ajuns la trei puncte de linia salvării

 

 
Viitorul: Buzbuchi – Cr. Manea, Puţanu, Mitrea, A. Sava (’73 -Gavra) – Daminuţă, C. Munteanu (’46 – Nicoliţă) – Mitriţă, Benzar, Fl. Tănase (’46 – Henrique) – Bonilla. Antrenor: Gheorghe Hagi.
CSMS: Grahovac (‘8 – Caparco) – Voicu, Mihalache, Plămadă, Ţigănaşu – Ciucur, Mitic, Enescu, Böle – Onduku (’89 – Bosoi), Grahovac (‘90^1 – Boiciuc). Antrenor: Nicolo
 Napoli.
Cartonaşe galbene: Tănase (‘4), Benzar (’55), Mitrea (’78), Daminuţă (’80), Buzbuchi (’88) – Mihalache (’59), Voicu (’66), Onduku (’88).
Arbitri: Adrian Comănescu; Vasile Marinescu, Marius Marica.
 
0-1, min. 26: Ciucur pleacă din lateral dreapta, depăşeşte lejer toţi adversarii ieşiţi în întâmpinare şi şutează cu piciorul stâng, de la 11 metri, din zonă centrală;
0-2, min. 45^2: trei jucători ai gazdelor se bâlbăie în careul mic, după un corner de pe stânga, Plămadă înscrie de la 3 metri;
0-3, min. 85: Mitic îl lansează pe Ciucur pe dreapta, acesta trece uşor de Mitrea şi marchează de la 10 metri, uşor lateral dreapta, cu piciorul stâng.
 
Luni, în emisiunea “Divizia Locală”, de la Digi 24 Iaşi, Florin Prunea, a spus că Viitorul este o echipă mai slabă faţă de tur. Preşedintele executiv al CSMS nu s-a înşelat! Aseară, trupa lui Hagi, dezarticulată, cu o apărare şvaiţer, mijloc lent şi atac lipsit de inspiraţie, a devenit o pradă uşoară pentru o formaţie ieşeană, care a arătat foarte bine pentru primul meci oficial al anului. Cu ezitări puţine în defensivă, cu un mijloc în care Enescu şi Mitic i-au făcut uitaţi pe Creţu şi Olah, cu un Ciucur sclipitor, Iaşul s-a impus la scor, pornind perfect în retur.
Gazdele au condus jocul în prima jumătate a actului întâi, când Grahovac a parat incredibil şutul lui Tănase (min. 3 – singur, la 9 metri), Caparco i-a blocat pe Bonilla (’15) şi Mitriţă (’22), italianul apărând un şut trimis de Mitrea (’22). Mondo-golul lui Ciucur, din minutul 26, i-a trezit însă pe ieşeni, care au controlat apoi meciul până la pauză, la care s-a intrat cu 0-2, după ce zeiţa Fortuna i-a “pasat” lui Plămadă pentru un gol pe care-l mai vezi prin curtea şcolii.
Schimbările făcute de Hagi la pauză nu au adus mutaţii sensibile în jocul FC Viitorul. Mai mult, după ce Caparco a deviat şutul lui Mitrea (’48) şi nu a fost învins de Bonilla (’61), Iaşul a avut destule momente în care a pasat mai bine, echipa născută în Constanţa pierzându-şi aproape de tot busola pe măsura scurgerii timpului. Riscurile la care gazdele s-au expus au fost taxate pe final de CSMS. După ce avertismentul lansat de Golubovic (’83 – şut pe lângă poartă) nu a fost luat în seamă, Ciucur s-a mai distrat o dată cu Mitrea şi a scris un scor de forfait.
Drept urmare, CSMS se va întoarce azi spre casă cu mai multă culoare în obraji, şansele de evitare a retrogradării crescând cu câteva procente după succesul de aseară.
 
Nimic grav cu Grahovac
 
^ CSMS l-a pierdut încă din minutul 3 pe Branko Grahovac. Portarul a avut o intervenţie de efect în faţa lui Tănase, care l-a lovit apoi. Ochiul fotbalistului Iaşului s-a umflat foarte tare, după cinci minute de îngrijiri medicale Grahovac fiind înlocuit. Aseară, staff-ul CSMS era optimist că Grahovac va putea fi apt de joc în etapa următoare, neapărând complicaţii după meci. Ca urmare a acestui incident, prima repriză a fost prelungită cu şapte minute. ^ Cum Viitorul a etalat un echipament alb-albastru, oaspeţii au purtat tricouri verzi. ^ Fondul sonor al partidei a fost asigurat de o mini-galerie a CSMS, fanii ieşeni fiind salutaţi şi de fostul căpitan de echipă al Politehnicii, Ciprian Paraschiv, director de dezvoltare în cadrul Federaţiei Române de Fotbal. ^ În condiţiile în care căpitanul de echipă din tur, Olah, este accidentat, “banderola” formaţiei ieşene a fost purtată de Voicu. ^ Onduku şi Coşereanu, ultimul fiind rezervă ieri, s-au întreţinut cu persoane prezente la stadionul din Chiajna, cei doi evoluând în trecut la Concordia, echipă pe a cărei bază joacă Viitorul meciurile de acasă. ^ Juniorul Boiciuc a debutat în Liga I, el fiind preferat la ultima înlocuire lui Liviu Mihai, Markovic, Coşereanu ori Moisi, care au rămas pe banca de rezerve. ^ Căpitanul de echipă al FC Viitorul, Bogdan Mitrea, a evoluat în trecut la CSMS. ^ Gică Hagi nu a contat pe două dintre achiziţiile importante ale iernii, Pîrvulescu şi Olinga. Alţi trei jucători aduşi în vacanţă, Albuţ, Nicoliţă şi Henrique, au fost rezerve, ultimii doi intrând la pauză. Unul dintre fotbaliştii înlocuiţi după prima repriză a fost Cătălin Munteanu, care a fost transferat tot în această iarnă. ^ Florin Prunea: “O victorie importantă, meritată. Mă bucur că avem o altă faţă în comparaţie cu turul campionatului. Rezultatul nu trebuie însă supralicitat, avem multe de făcut în continuare”. ^ Gheorghe Hagi: “Trebuie să punem capul jos, să fim modeşti! Felicit Iaşul, au fost mai buni ca noi. Am jucat foarte slab astăzi. Dacă nu ne trezim, ne ducem în Divizia B”. ^ Nicolo Napoli: “Am jucat foarte bine şi am obţinut o victorie meritată. Am muncit mult şi ne-am impus în faţa unei echipe bune, dar care nu m-a surprins cu nimic. Am stat bine tactic. De acum trebuie să ne gândim la meciul cu Gaz Metan Mediaş, altul de şase puncte”. (Ovidiu MINEA)
 
PS: În cel de-al doilea meci al etapei, dsputat aseară, Petrolul Ploieşti – FC Braşov 1-0 (0-0). A marcat: Teixeira (’72)
 
 
 

 

Comentarii