Suspectul crimei din Costuleni, prins în Germania. Un copil de 10 ani a fost ucis

vineri, 20 noiembrie 2015, 02:56
3 MIN
 Suspectul crimei din Costuleni, prins în Germania. Un copil de 10 ani a fost ucis

Vasile Miron, suspectul principal al crimei şocante din Costuleni, unde un copil de zece ani a fost ucis în chinuri groaznice, a fost prins ieri într-un oraş din Germania. Autorităţile ştiau de locul unde se afla, ba chiar ţineau legătura cu angajatorul la care acesta lucra, însă nu aveau mandat de arestare pe numele lui, din cauza lipsei probelor.  

Zilele trecute, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis un mandat, iar poliţiştii din Germania l-au ridicat pe bărbat şi i-au făcut formele de extrădare. Cel mai probabil, suspectul va fi transportat la Bucureşti, unde va fi anchetat, apoi va fi adus la Iaşi, pentru a fi confruntat cu probele şi a oferi explicaţii la întrebările poliţiştilor şi procurorilor.

Vasile Miron a stat în Costuleni aproximativ două săptămâni, perioada fiind sfârşitul săptămânii mai, începutul lunii iunie. Venit de la Bucureşti la hramul din satul Covasna pentru a se “destinde” după 14 ani de puşcărie pentru omor, acesta s-a mutat când la o familie, când la alta, la nişte verişori. Timp de câteva zile, suspectul a înnoptat şi în alte părţi.

Rudele bărbatului bănuiesc că a înnoptat în două case părăsite ale familiei, aflate la marginea satului. Atunci se presupune că l-ar fi ucis pe copilul Alexandru Andrei Agape. În ziua dispariţiei lui Alexandru, pe 29 mai, Miron şi copilul au ieşit din curtea casei familiei Bungeanu, în sensuri opuse şi la o oră distanţă. Copilul era găzduit de familia Bungeanu deoarece ajuta la treburile casei, iar Miron venise cu o zi în urmă şi a dormit în aceeaşi curte.

După ce au ieşit din curte, niciunul nu a mai revenit la această familie. Pe data de 30 mai, nu se ştie unde a dormit presupusul ucigaş: ori într-o casă părăsită de la marginea satului, ori într-o altă casă a familiei Bungeanu, nelocuită la acea vreme. De asemenea, ziua de 31 mai constituie o altă enigmă pentru poliţişti deoarece nimeni nu l-a văzut pe Miron.

Pe 1 iunie însă, adică într-o zi de luni când se sărbătorea şi hramul bisericii din localitate, Miron a venit la pomenirea morţilor, unde a servit câteva pahare de vin în cimitir. În seara zilei respective, el a mers să doarmă la Constantin Bungeanu, ginerele femeii care îl găzduise şi pe Alexandru. Între cele două gospodării se află o distanţă de aproximativ doi kilometri. Acesta a stat până vineri, pe 5 iunie, apoi a dispărut din nou. Pe data de 9 iunie, marţi, mama copilului mers la poliţie unde a reclamat dispariţia.

Pe 10 iunie, Miron s-a întors din nou la Constantin Bungeanu, iar a doua zi i-au bătut poliţiştii în poartă. Miron a luat-o la fugă, şi a dispărut după ce a sărit un gard. Pe 12 iunie, a fost observat în afara localităţii, cu mai multe bagaje, apoi “s-a evaporat”. Miron a executat 14 ani de puşcărie după ce a omorât o tânără în vârstă de 17 ani, din Bucureşti, fiica unor interlopi, după ce a încercat să o violeze. 

 

Comentarii