Time of Ciuc: haideţi la liberali să bem o bere, să ne luăm la revedere!

marți, 01 august 2017, 01:50
3 MIN
 Time of Ciuc: haideţi la liberali să bem o bere, să ne luăm la revedere!

Să începem întâi cu partea bună şi frumoasă a chestiunii, şi s-o lăsăm mai spre final pe aia hâdă şi puturoasă. 

Demne de laudă toate eforturile junelui conţilier local liberal Time of Ciuc, pe care îl vedem că are în el vâna tinereţii şi tupeul vârstei încât să aibă curaj să se ia de Chirica şi de golăniile lui cu buhaiul şantajist Ghihocel Osânză.

Trecem poate cu vederea şi faptul că nu-i exclus ca unii dintre protectorii lui să-i fi dat ghes în direcţia asta, ca să-i plătească poliţe burdihănosului, dar pentru încurajare am zis să reţinem doar aspectul că omul e tânăr, nu are încă bube politice în cap sau şmenuri la dosar, aşa că nu are nimeni ce-i face altceva decât bălăcăreală gratuită în gazeta şantajistă. Deci, bravo lui! Numai că, din ce am auzit dinspre liberalii ieşeni, cică şeful filialei liberale, dipotatul Paralexe, i-ar fi cerut junelui conţilier s-o lase mai moale cu atacurile la adresa premarelui.

Acuma, dacă nu ştiaţi, staţi puţin şi nu mânaţi ca să vă spunem noi cum stă treaba la liberalii ieşeni: cică aripa Bodea, şef la muniţip, e la baionetă cu premarele, cum de altfel se şi vede prin gazete, în timp ce aripa şefului liberal de la judeţ, cea condusă de dipotatul Paralexe, o cam dă la pace prin primărie, cu Chirica. Cum de s-a ajuns aicea? Ei, asta-i altă mâncare de peşte! Sau, în fine, alt fel de somon cu sparanghel la grătar, aşa cum s-a servit la o anumită cumetrie la care au fost cei doi. Ia’n luaţi-vă mai bine scaunul şi tacâmurile şi haideţi la masa noastră, să vă la ureche, în pulsuleţul următor, ce şi cum!

O blondină simpatică, liat între doi adversari de faţadă?

Nu ştim cum se face şi se drege, dar s-a întâmplat acum vreun an ca premarele Chirica şi şeful leberal Paralexe să devină un soi de cumătri prin alianţă, dacă am putea spune aşa. Mai concret, există o familie de tineri afaceristo-politicieni din Iaşi care are doi copii: unul botezat de Paralexe, celălalt botezat de premare. Iar la ultima încumătreală cică au fost ambii adversari politici, care au stat la taclale toată noaptea, iar atunci s-ar fi pus bazele unui parteneriat strategic care este consolidat mereu. Nu asta cu cumetreala e însă important, ci altceva: aceea că mămicuţa în cauză a fost până nu demult şefă prin filiala liberală ieşeană, ba chiar a şi candidat la o primărie importantă de lângă Iaşi, iar acuma, de curând, auzim că a căpătat un job interesant, dar nu la liberali, ci la premărie lui Mihăiţă.

Unele guri rele (şi invidioase, am adăuga noi) zic chiar că taman mămicuţa asta (o blondă naturală tare simpatică, de altfel, săru’ mânuşiţele!) ar fi liantul dintre cei doi şi dintre interesele aferente. Ei, ce ziceţi: a meritat au ba somonul cu sparanghel?

****** PONT ******

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

Comentarii