Traficanţii de orfane minore, din nou în instanţă

miercuri, 28 iunie 2017, 20:00
1 MIN
 Traficanţii de orfane minore, din nou în instanţă

Judecătorii ieşeni au analizat încă o dată dosarul în care mai mulţi tineri din Iaşi sunt judecaţi pentru trafic de minori. Reţeaua judecată la Tribunal ar fi exploatat inclusiv fete instituţionalizate, În acest dosar inculpaţi sunt Adrian Nica, Neculai Ursache, Marian Bonciu, Claudiu Dumitru Lupu, Alexandru Lungu, Sunita Roman, Cătălina Romaniuc, Răzvan Lungu şi Iulius Paul Hotin.

 Toţi sunt acuzaţi că ar fi racolat şi exploatat 14 fete, care au practicat prostituţia în municipiul Iaşi. Reţeaua a fost constituită în perioada martie – decembrie 2015, de către Alexandru Lungu şi Neculai Ursache. Majoritatea fetelor care au ajuns să se prostitueze au vârste cuprinse între 13 şi 17 ani şi erau orfane sau provenite din familii cu probleme.

„Victimele minore, în special cele provenite din centrele de ocrotire, nu beneficiau de bani sau de alte foloase de pe urma pacticării prostituţiei, acestea erau atrase de faptul că aveau un loc în care să se cazeze atunci când fugeau din centrele de ocrotire, se mulţumeau cu sume infime de bani sau bunuri, iar membrii grupării au speculat acest lucru pentru a realiza venituri mari de bani din exploatarea acestora“, se arată în rechizitoriu. Mai multe apartamente, unele în regim hotelier, erau închiriate în zona centrală a oraşului. Clienţii erau racolaţi prin intermediul anunţurilor date într-un ziar local.

 

  

Comentarii