Trecere de pietoni cu semafor anul acesta, pasarelă anul viitor în Valea Lupului

joi, 08 iunie 2017, 01:59
2 MIN
 Trecere de pietoni cu semafor anul acesta, pasarelă anul viitor în Valea Lupului

Acestea sunt soluţiile imediate pentru pietonii care vor să traverseze în siguranţă drumul european, pe porţiunea din Valea Lupului, între rondul Păcurari şi Fabrica de Antibiotice.

Cererea locuitorilor din Valea Lu­pului de a se găsi şi amenaja căi pietonale de traversare a celei mai intens circulate artere a Iaşului – DN 28A, drum european, ieşirea din oraş spre vest – începe să-şi găsească rezolvare. Prefectul Marian Şerbescu s-a întâlnit ieri cu mai mulţi factori de decizie din Iaşi şi din Valea Lupului, iar propunerile prezentate au fost constructive – deşi toate se lovesc de nelipsita birocraţie.

Astfel, cea mai rapidă şi mai la îndemână soluţie pentru desfăşurarea în siguranţă a traficului pietonal în zona limitrofă a drumului naţional din comuna Valea Lupului este amenajarea unei treceri de pietoni sema­forizată în zona Popasului Păcurari, la intersecţia cu strada Prof. Ioan Petru Culianu. Dacă licitaţia organizată de Primărie nu va fi contestată, lucrarea s-ar putea finaliza în termen de maxim trei luni, a spus directorul tehnic al Primăriei Iaşi, Dumitru Tomorug.

Tot­odată, vor fi instalate limitatoare de viteză.

La rândul ei, Primăria co­munei Valea Lupului aşteaptă avizul privitor la proiectul propriu de amenajare a patru pasarele pietonale care să traverseze şoseaua. Dacă avizul va fi favorabil, lucrarea, evaluată la 2,7 milioane de lei, se va finanţa prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală iniţiat de Ministerul Dez­voltării. În caz contrar, primarul Du­mitru Mihăiluc are în vedere iniţierea unui proiect multianual pentru construirea pasarelelor. Indiferent de situaţie, anul viitor vor începe lucrările pentru cel puţin o astfel de pasarelă.

Pe de altă parte, SC Antibiotice SA se află într-un stadiu avansat în demersurile pentru amenajarea unui sens giratoriu în apropierea actualului punct de întoarcere de la Poarta 2, documentaţiile necesare pentru avizele cerute prin certificatul de urbanism fiind în curs de realizare.

Comentarii