Trump şi-a exprimat susţinerea faţă de Ucraina, anunţă Poroşenko după o întâlnire cu liderul american

marți, 20 iunie 2017, 20:58
1 MIN
 Trump şi-a exprimat susţinerea faţă de Ucraina, anunţă Poroşenko după o întâlnire cu liderul american

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat marţi că a primit asigurări ferme cu privire la susţinerea ţării sale de la preşedintele american Donald Trump, în cadrul unei întâlniri la Casa Albă, relatează Reuters.

Trump a îndemnat în campania sa electorală la o îmbunătăţire a relaţiilor cu Rusia, alimentând temeri la Kiev cu privire la faptul că ar putea retrage angajamente anterioare ale Washingtonului de a susţine administraţia prooccidentală a lui Poroşenko.

Moscova a invadat şi anexat Peninsula ucraineană Crimeea în 2014 şi îi susţine pe separatiştii proruşi care luptă împotriva forţelor guvernamentale în estul Ucrainei. ”Am avut o întâlnire detaliată cu preşedintele american Donald Trump”, a declarat Poroşenko citat de Intefax Ukraine.
 

”Am primit o susţinere puternică de la partea americană, o susţinere faţă de suveranitatea, integritatea teritorială şi independenţa statului nostru”, a spus el. Casa Albă a anunţat într-un comunicat că cei doi şefi de stat au discutat despre soluţionarea paşnică a conflictului din Ucraina. În cadrul întâlnirii lor, în Biroul Oval, Trump a discutat cu Poroşenko despre programul reformei şi eforturile în lupta împotriva corupţiei din această fostă republică sovietică, a mai precizat Casa Albă în acest comunicat. 

 

Comentarii