Tudorel Toader solicită încetarea detaşării pentru procurori în Ministerul Justiţiei

joi, 25 mai 2017, 11:19
2 MIN
 Tudorel Toader solicită încetarea detaşării pentru procurori în Ministerul Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a trimis o cerere către CSM prin care solicită încetarea detaşării procurorilor şi judecătorilor în minister. Cererea este un şoc, magistraţii fiind primii vizaţi de eventuale informaţii compromiţătoare din celebrele dosare.

Jurnalistul Răzvan Savaliuc, Lumea Justiţiei, a lansat o informaţie bombă aseară la Antena3. Tudorel Toader, Ministrul Justiţiei, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detaşării în minister pentru procurori şi judecători.

“Nu știu care este încă rațiunea pentru care a cerut, dacă e operațiune ca să oprească elanul ăsta de băieți care nu le place să muncească și-și caută locuri călduțe pe ici, pe colo și sunt răsplătiți cu astfel de sinecuri pentru serviciile pe care le-au făcut unor mai-mari ai zilei. Noi ne plângem că avem lipsă de judecători și procurori, dar dacă cauți pe lista detașărilor vezi că sunt cu sutele pe la tot felul de instituții”, a dezvăluit jurnalistul.

Acesta a spus că aceşti magistraţi detaşati încasau sume mari de bani de la minister, adevărate sinecuri: “Asta era o formă de răsplată în sistem. Ești băiat cuminte? Te pun șefi la DLAF. Te întâlnești, mergi numai pe afară, prin strinătate”. Conform declaraţiilor făcute la Antena3 diurnele depăşeau 10.000 de lei pe lună.

evz.ro

Comentarii