Crimă din gelozie într-un patrulater amoros

Un bărbat încornorat l-a ucis pe unul dintre cei doi amanţi ai concubinei

marți, 05 noiembrie 2013, 02:50
3 MIN
 Un bărbat încornorat l-a ucis pe unul dintre cei doi amanţi ai concubinei

Un bărbat a fost arestat, un altul se află în mormânt, iar un al treilea s-a ales cu inima frântă. Protagoniştii, pe rând: concubinul infidelei, primul amant al acesteia şi fratele bărbatului înşelat – ce se iubea şi el cu aceeaşi femeie. Aceasta din urmă s-a ales doar cu câţiva pumni în faţă.

Un patrulater amoros în mijlocul căruia se află o femeie din judeţul Iaşi a provocat o tragedie în satul Iorcani, comuna Tătăruşi. Un bărbat de 40 de ani a fost trimis ieri în judecată de procurorii ieşeni, acuzat de omor, după ce l-a ucis în bătaie pe amantul concubinei sale. În timpul anchetei avea să iasă la iveală că ieşeanca se mai iubea şi cu un alt bărbat, frate al inculpatului.

Potrivit rechizitoriului prin care Dumitru Todică a fost trimis în judecată, bărbatul trăia în concubinaj cu Elena Petrinca, cei doi având împreună un copil de 10 ani. În aceeaşi locuinţă mai locuiesc şi alţi patru minori, pe care Petrinca îi are dintr-o relaţie anterioară. Dumitru Todică lucra ca muncitor sezonier prin diferite oraşe ale ţării, fiind plecat de acasă câte 5-6 săptămâni. În timpul în care bărbatul era la muncă, concubina sa întreţinea raporturi sexuale cu un bărbat din­tr-un sat apropiat, pe nume Costică Gâtlan. Procurorii spun că acesta din urmă venea noaptea la Elena Petrinca, mergând aproximativ un kilometru pe un imaş şi printr-un lan de porumb. În unele nopţi, Gâtlan stătea şi peste noapte la amanta sa, chiar dacă acolo mai traiau şi cei cinci copii ai acesteia. Pe 15 august, Dumitru Todică, care se afla în judeţul Alba, a decis să vină acasă cu câteva zile mai înainte decât ştia concubina sa. Pe drum, bărbatul a consumat bere, coniac, afinată şi ţuică, ajungând la domiciliu în stare avansată de ebrietate şi mergând direct la culcare. Pe timp de noapte, Costică Gâtlan, crezând că amanta sa este singură, a bătut în geam fiind auzit de o copilă de 14 ani, care a mers la tatăl ei vitreg şi l-a anunţat că a venit bărbatul cu care mama sa obişnuieşte să se culce. Todică a văzut negru în faţa ochilor în acel moment şi a ieşit din cameră înspre amantul concubinei. Deşi acesta a încercat să fugă, agresorul l-a prins şi l-a pus la pământ, lovindu-l de aproximativ 40 de ori cu pumnii în zona capului. Ulterior, la insistenţele copiilor, bărbatul înşelat s-a potolit, l-a stropit cu apă pe amant şi l-a tri­mis acasă, lovind-o totodată şi pe Elena Petrinca.

În noaptea respectivă, Costică Gâtlan nu a mai reuşit să ajungă la domiciliul său, acesta murind pe drum şi fiind găsit de un sătean. A doua zi de dimineaţă, Elena Petrinca i-a povestit fratelui lui Dumitru Todică, Ioan, ce se întâmplase, fiind lo­vită violent de acesta din urmă. Ioan nu era supărat pe femeie că i-a înşelat fratele, ci că l-a înşelat şi pe el. Autorităţile au aflat că Elena Petrinca se culca şi cu Ioan Todică. „Inculpatul a avut o atitudine sinceră de la bun început recunoscând faptele care i s-au imputat. E a pus totul pe seama consumului de băuturi alcoolice“, a precizat Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunal.

Comentarii