N

Un chirurg portughez a murit în blocul operator în urma unui infarct

N

vineri, 18 aprilie 2014, 07:41
1 MIN
 Un chirurg portughez a murit în blocul operator în urma unui infarct

\N

Un chirurg de la spitalul din Aveiro (centrul Portugaliei) a murit în urma unui infarct suferit în blocul operator, în timp ce se pregătea să opereze o pacientă, a anunțat joi Ordinul medicilor din țara iberică, transmite AFP.

‘Din păcate, a decedat în plină activitate’, a spus profesorul Jose Manuel Silva, pe postul public de televiziune RTP.

‘Este adevărat că spitalul din Aveiro cunoaște în această perioadă un climat foarte stresant’, din cauza problemelor de organizare, a explicat Silva.

‘Dar nu se poate stabili o relație tip cauză-efect’, a dat asigurări acesta, subliniind că ‘este vorba de o coincidență tristă’.

Miercuri, medicul Frias Coutinho, care avea 52 de ani, fumase o țigară și se pregătea să opereze o pacientă de tiroidă, când s-a plâns de o durere foarte puternică în piept. ‘Am o durere insuportabilă’, le-a spus el colegilor din blocul operator. Chirurgul, care mai efectuase, cu succes, o operație în cursul dimineții, nu a putut fi reanimat. Potrivit anturajului său, medicul simțise dureri și în cursul nopții, iar când a ajuns la spital a fost supus la o serie de examene, dar acestea nu au depistat nimic grav. (Agerpres)

Comentarii