Un fost lider PDL, trimis după gratii pentru proxenetism

sâmbătă, 15 martie 2014, 02:50
2 MIN
 Un fost lider PDL, trimis după gratii pentru proxenetism

Judecătorii Tribunalului Iaşi l-au condamnat la cinci ani de închisoare pe Marian Ve­ren­ciuc, fostul preşedinte al or­gani­zaţiei de tineret PDL Bo­toşani. În acelaşi dosar, alături de fostul politician, magistraţii ieşeni l-au mai condamnat la patru ani de închisoare şi pe Sergio Matei Buga, prieten cu Verenciuc, persoana prin intermediul căreia ar fi fost racolate mai multe fete.

Potrivit procurorilor Direc­ţiei de Investigare a Infracţiu­nilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Verenciuc ar fi trimis mai multe fete în Grecia, promiţându-le locuri de muncă. Victimele ajungeau însă să practice prostituţia. „Ra­cola personal victimele, se împrietenea cu acestea, le invita în cluburi şi discoteci, unde le plătea consumaţia şi se interesa de starea lor materială şi familială. Apoi între­ţinea raporturi sexuale cu acestea, după care le promitea că le poate asigura un loc de muncă bine plătit în Grecia, ca baby-sitter sau ca damă de companie într-un local despre care spunea că aparţine fratelui său vitreg“, se arată în rechizitoriul întocmit de DIICOT Iaşi.

Ajuns în Grecia, fetele erau preluate de fratele vitreg al fostului politician, care le plasa în diferite locuri pentru practicarea prostituţiei. Fetele era ame­ninţate sau agresate când voiau să se întoarcă în Ro­mânia.
Verenciuc şi fratele său ar fi obţinut 76.000 de euro din exploatarea victimelor. După ce a fost trimis în judecată de DIICOT Iaşi, în 2010, Marian Verenciuc a fost exclus din PDL. Sentinţa Tribunalului Iaşi nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Comentarii