Un parc din Tokyo, focarul primelor cazuri de febră dengue apărute în Japonia în ultimii zeci de ani

luni, 01 septembrie 2014, 15:32
1 MIN
 Un parc din Tokyo, focarul primelor cazuri de febră dengue apărute în Japonia în ultimii zeci de ani

Autorităţile nipone au anunţat luni că parcul Yoyogi din capitala Tokyo este focarul celor 22 de infectări cu febră dengue înregistrate în ultimele zile în Japonia. Este vorba de primele cazuri ale acestei boli, contractate în interiorul ţării din 1945, informează agenţia EFE.

Institutul nipon de epidemiologie a confirmat luni alte 19 infectări, care se adaugă celorlalte 3 cazuri de persoane infectate cu acest virus şi spitalizate săptămâna trecută, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii pentru postul NHK.

Toate persoanele infectate au în comun faptul că au trecut prin parcul Yoyogi din districtul Shibuya, unul dintre cele mai frumoase din Tokyo.

‘Infectările au fost provocate de înţepăturile ţânţarilor din parcul Yoyogi. Ţânţarii nu se deplasează pe distanţe mari, astfel încât nu considerăm că virusul se va extinde la scară mare’, a precizat sursa.

Autorităţile nipone au stropit cu circa 800 de litri de insecticid zonele umede ale parcului unde se reproduc ţânţarii. Deşi în fiecare an se înregistrează circa 200 de cazuri de japonezi infectaţi cu această boală în timpul călătoriilor în străinătate, în circa 70 de ani nu s-a înregistrat niciun caz de infectare pe plan local. (Agerpres)

Comentarii