Un salon de masaj erotic din Centru, paravan pentru orgii şi prostituţie

vineri, 28 iulie 2017, 01:50
3 MIN
 Un salon de masaj erotic din Centru, paravan pentru orgii şi prostituţie

Salonul era condus de soţ şi soţie. Bărbatul racola fetele, prin diverse metode care de care mai ingenioase, promiţându-le inclusiv operaţii estetice, în timp ce soţia lui ţinea un fel de contabilitate: evidenţa clienţilor şi a banilor. „Înainte de a fi angajate la salon, persoanele vătămate susţineau un «test» cu acuzatul“, spun procurorii DIICOT Iaşi.

Un salon de masaj erotic din centrul Iaşului a fost răscolit ieri de procurorii şi ofiţerii de la Crima Organizată. Anchetatorii ieşeni au efectuat şase percheziţii în munici­piul Iaşi, cinci dintre acestea fiind la domiciliile unor persoane şi una la salonul de masaj erotic.  Procurorii au suspiciuni cu privire la cinci persoane, care ar fi comis fapte de tra­fic de minori şi proxenetism. Po­trivit reprezen­tanţilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), începând cu anul 2016 ar fi funcţionat clandestin un salon de masaj erotic ce era administrat de două persoane, soţ şi soţie.

Cinci fete, inclusiv minore cu vârsta cuprinse între 15 şi 17 ani, ar fi lucrat în cadrul salonului de ma­saj erotic, întreţinând inclusiv ra­porturi sexuali cu clienţii. „Tinerele erau recrutate de către suspect din diverse medii sociale, cu precădere din familii dezorganizate, din me­diul rural şi urban, cu o situaţie financiară precară. Înainte de a fi angajate la salon, persoanele vă­tămate susţineau un «test», în sensul că suspectul pro­fita de naivitatea tinerelor determinându-le să întreţină cu acesta raporturi sexuale“, au precizat reprezentanţii DIICOT.  Procurorii au mai precizat că bărbatul le promitea tinerelor câşti­guri de până la 200 de euro pe lună, cazare în Iaşi, iar, pentru fetele din mediul rural, şi posibilitatea de a beneficia de tehnici de înfrumu­seţare – inclusiv operaţii estetice.

La nevoie, era şi „loverboy“

În cazul unora dintre minore, care erau fie din România fie din Republica Moldova, suspectul aplica metoda „loverboy“, determinând victimele să se îndrăgostească de el, pentru ca, mai apoi, să le mani­puleze mai uşor. „Ulterior recru­tării de către suspect, persoanele vătă­mate erau plasate soţiei sale, care se ocupa de angajare, instruire, programarea clienţilor, remunerarea tinerelor. Pe unele dintre ele, suspecta le transporta la/de la salon la locuinţă, altora le asigura cazare chiar în incinta salonului sau în apartamente închiriate în zona centrală a oraşului. Dacă ini­ţial tinerele erau induse în eroare că vor executa doar masaj erotic, în final acestea ajungeau să în­treţină raporturi sexuale cu clien­ţii“, au precizat procurorii.

Aceştia au mai notat că unele dintre victime, după ce activau pentru o perioadă în salonul de masaj erotic, erau „relocate“ în apartamente închiriate în Iaşi. „În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că activitatea salonului datează din cursul anului 2001, iar de atunci şi până în prezent există date şi indicii cu privire la faptul că suspecţii au exploatat mai multe tinere, majore şi minore, din activitatea prestată de către acestea suspecţii câştigând sume importante de bani din care au dezvoltat afaceri imobiliare şi au achiziţionat mai multe bunuri mobile şi imobile“, au mai transmis procurorii. În timpul percheziţiilor, oamenii legii au descoperit bani, droguri şi ţigări de contrabandă. Cinci persoane se aflau aseară la DIICOT.  

Comentarii