Un şofer aproape în comă alcoolică a intrat ca bezmeticul într-o căruţă din faţa sa

miercuri, 24 decembrie 2014, 02:57
2 MIN
 Un şofer aproape în comă alcoolică a intrat ca bezmeticul într-o căruţă din faţa sa

Din cauza apropierii Sărbătorilor, Poliţia spune că depistează în trafic tot mai mulţi şoferi băuţi.

Accidentele pe fondul consumului de alcool se produc pe bandă rulantă la Iaşi, iar poliţiştii găsesc în trafic numeroşi indivizi băuţi. Luni seara, în localitatea Şipote, o căruţă în care se aflau două persoane a fost spulberată la propriu de o autoutilitară la volanul căruia se afla un şofer beat criţă.

„În seara zilei de 22 decembrie, în jurul orei 17.20, pe DJ 282, pe raza localităţii Şipote a avut loc un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a două persoane. Viorel P., de 45 de ani, din Şipote, a acroşat cu partea dreapta faţă o căruţă care se deplasa pe acelaşi sens de mers, iar în urma impactului un bărbat şi o femeie care se aflau în căruţă au fost rănite, fiind trans­portate la spital pentru îngrijiri medicale. Şoferul a fost testat cu alcooltestul, care a indicat o valoare de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunile de conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă“, a precizat Mădălin Ţăranu, comisar în cadrul Poliţiei.

În aceeaşi noapte, în jurul orei 2.40, poliţiştii din Paşcani au depistat pe strada Ştefan cel Mare pe George A., de 26 de ani, din Paşcani, care se afla la volanul unei maşini după ce băuse alcool în prealabil. La acesta, aparatul Drager a indicat o va­loare de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. La câţiva kilometri distanţă, la Valea Seacă, Ionel S., de 28 de ani, din aceeaşi localitate, a fost depistat la volanul unui autoturism deşi avea o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital de către poliţişti, dar a refuzat să i se recolteze probe biologice. În ambele cazuri, poliţiştii au deschis dosare penale.
 

Comentarii