Unul dintre atacatorii din Franța a fost „identificat oficial”

miercuri, 27 iulie 2016, 07:13
1 MIN
 Unul dintre atacatorii din Franța a fost „identificat oficial”

Unul dintre agresorii jihadiști ai preotului asasinat marți în biserica sa din nordul Franței a fost identificat ca fiind Adel Kermiche, în vârstă de 19 ani și născut în Franța, a făcut cunoscut procurorul însărcinat cu ancheta, François Molins.

Magistratul a confirmat că Adel Kermiche a fost pus sub acuzare în martie 2015 pentru legături cu o organizație teroristă și a fost plasat sub supraveghere electronică la domiciliu.

Originar din regiunea unde a fost comis atentatul, Adel Kermiche a încercat în două rânduri, în 2015, să ajungă în Siria, a confirmat François Molins. Prima dată a fost reținut la 23 martie 2015 în Germania în timp ce se îndrepta spre Siria.

Predat Franței, el a fost pus sub acuzare la 28 martie și "plasat sub control judiciar cu interdicția de părăsi departamentul, obligația de a semna condica la comisariat și obligația de a urma un curs de pregătire sau o activitate profesională", a detaliat procurorul.

Adel Kermiche a părăsit din nou domiciliul familial pe 11 mai. Pe numele lui a fost emis imediat un mandat internațional de arestare și a fost reținut pe 13 mai în Turcia, venind dinspre Geneva, a explicat magistratul.

În arest provizoriu până la 18 martie 2016, el a fost ulterior plasat sub control judiciar, consemnat la domiciliu sub supraveghere electronică, a adăugat François Molins.

agerpres.ro

Comentarii