Varujan face prozeliţi. Prodecanul Facultăţii de Filosofie intră în ALDE

vineri, 02 septembrie 2016, 01:51
2 MIN
 Varujan face prozeliţi.  Prodecanul Facultăţii de Filosofie intră în ALDE

ALDE îşi întăreşte rândurile cu membri ai corpului universitar. Liderul filialei ieşene a formaţiunii politice, Varujan Vosganian, a anunţat ieri intrarea în partid a conf. dr. Bogdan Ştefanachi, prodecanul Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii „A.I. Cuza“.

Noua achiziţie făcută de ALDE survine la o săptămână după ce în partid s-a înscris şi Romeo Ciobanu, profesor în cadrul Universităţii Tehnice şi fost consilier local. Ştefanachi şi-a explicat implicarea politică prin afinităţi de natură ideologică şi culturală, declarându-se un liberal convins şi un admirator al lui Vosganian ca scriitor. „Nicolae Titulescu spunea că nu poţi avea o politică externă bună decât dacă ai, în primul rând, o politică internă bună. Cred că voi putea şi eu să contribui la o astfel de politică internă bună, o altfel de politică decât cea care s-a făcut până acum“, a spus Ştefanachi.

Reprezentanţii ALDE au precizat că vor solicita Guvernului reglementarea modului de organizare a alegerilor generale. În acest an, ele vor avea loc pe 11 decembrie. „Răspunsul nostru e de bibliotecă: «Ce e scris şi pentru noi, bucuroşi le-om duce toate, de e zloată, de-i noroi». Trebuie găsită însă o modalitate de a schimba această stare de lucruri. După alegerile din mai 1990, următoarele, cele din 1992, au fost organizate în septembrie. Ulterior, la fiecare ciclu electoral, au fost împinse tot mai târziu. În ritmul ăsta, vom ajunge să votăm de Crăciun“, a comentat Vosganian. (A.Z.)

Comentarii