Vezi daca vei beneficia si tu de cheltuielile imense facute în 2013 de şefii judeţului

vineri, 15 martie 2013, 02:50
2 MIN
 Vezi daca vei beneficia si tu de cheltuielile imense facute în 2013 de şefii judeţului

Pentru managementul deşeurilor s-au alocat 224 milioane lei, iar pentru Aeroport 111 milioane.

Judeţul va avea şi în acest an un buget de criză. Bugetul judeţului a fost lansat în dezbatere publică, luna viitoare consilierii urmând să fie chemaţi pentru a-l dezbate. Veniturile totale incluse în proiectul de buget sunt estimate în acest an la 597 milioane lei, faţă de 590 milioane lei anul trecut. Cheltuielile se ridică la 742 milioane lei, din care 446 milioane lei prevăzute în cadrul secţiunii de dezvoltare. Din banii de investiţii, 294 milioane lei reprezintă proiectele cu finanţare din fonduri externe nerambursabile. „Este în continuare un buget de criză, dată fiind situaţia generală. Încercăm să dirijăm cât mai multe fonduri pentru componenta de dezvoltare şi investiţii, atât pentru a demara proiectele importante ale judeţului, cât şi pentru a rezolva solicitările instituţiilor subordonate“, a declarat purtătorul de cuvânt al CJ, Marius Pârciu.
Conform proiectului de buget, investiţiile prioritare în acest an pentru conducerea Consiliului Judeţean vor fi proiectul privind gestionarea deşeurilor la nivelul judeţului, pentru care s-au prevăzut cheltuieli de 224 milioane lei şi dezvoltarea Aeroportului, pentru prima etapă a proiectului urmând să se cheltuiască în acest an 111 milioane lei. Pentru continuarea lucrărilor la drumul Iaşi-Vaslui se prevăd 18,4 milioane lei, iar pentru redeschiderea şantierului pe drumul Iaşi-Botoşani, alte 14 milioane lei.
Direcţia Judeţeană de Administrare a Dru­murilor şi Podurilor va beneficia de 12,2 mi­lioane lei, din care 4,5 milioane lei sunt destinaţi achiziţionării unui utilaj Unimog. Diferenţa va fi utilizată pentru finalizarea lucrărilor de asfaltare a DJ 248B Cioca Boca – Mironeasa şi pentru un covor asfaltic pe DJ 247. Sunt prevăzute 5,8 mi­lioane lei şi pentru lucrările de consolidare a se­diului CJ din spatele Stării Civile şi realizarea racordurilor electrice. Totodată, CJ va cheltui un milion de lei pentru dotarea instituţiei cu tehnică de calcul.
Spitalele din subordinea CJ vor primi în acest an bani pentru investiţii sau pentru aparatură medicală. Spitalul de Pneumoftiziologie va primi 600.000 lei pentru refacerea reţelei electrice. Spitalului de Boli Infecţioase urmează să i se aloce 1,2 milioane lei pentru reparaţii capitale la două pavilioane şi spălătorie şi pentru instalaţiile electrice. La Spitalul de Neurochirugie vor ajunge 5,6 milioane lei, 4,1 milioane lei repre­zen­tând contravaloarea listei de achiziţii de aparatură medicală. De asemenea, la Mater­nitatea „Cuza Vodă“ se vor cheltui trei sferturi din alocarea bugetară de 3,55 milioane lei tot pen­tru dotarea cu aparatură.
 

Comentarii