VIDEO Accident mortal pe casa scării, într-un bloc din zona Copou

marți, 18 noiembrie 2014, 16:22
2 MIN

Un tânăr de 24 de ani a căzut de la etajul trei, murind pe loc.

Un tânăr muncitor în vârstă de 24 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de la etajul trei al unui imobil de pe aleea Sa­doveanu, în capătul cartierului Copou. Acesta lucra la izolaţia faţadei blocului, alături de alţi muncitori. Accidentul mor­­tal a avut loc în jurul orei 16.

Ceilalţi muncitori au relatat că tânărul s-a sprijinit de o ţeavă care nu era asigurată corespun­zător, cu intenţia de a vărui un perete. Ţeava a cedat dintr-unul din locurile în care era sprijinită, iar el a căzut în gol, chiar pe scările de la intrarea în imobil. Ceilalţi muncitori nu au putut face nimic să-l ajute peloc şi au sunat la 112. Un echi­paj SMURD l-a resuscitat, dar nu s-a mai putut face nimic în privinţa acestuia, fiind declarat decesul.

La faţa locului au venit şi inspectorii Ins­pec­toratului Teritorial de Muncă (ITM), care au început o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc accidentul mortal. „Am început o anchetă în acest sens, inspectorii au fost la faţa locului. Vom verifica dacă muncitorul avea la dispoziţie sisteme de siguranţă, iar dacă avea, de ce nu le-a folosit“, au precizat reprezentanţii ITM.

Muncitorul se nu­mea Constantin Băetu şi lucra la firma Sigma Scal SRL, din Iaşi. 

Comentarii