VIDEO: Cât de frumos este promovată Republica Moldova! „Un suflet. O inimă”

vineri, 17 iulie 2015, 13:16
3 MIN
 VIDEO: Cât de frumos este promovată Republica Moldova! „Un suflet. O inimă”

Pe contul de YouTube SKYDRIVE a fost publicat un clip în care este promovată Republica Moldova. Iată ce s-a scris:

"Zburăm din nou, pe aripi de lumină, de-a lungul şi de-a latul ţării… Asta e Inima Moldovei, o ţară cu suflet…haideţi să arătăm tuturor cum e la noi acasă!

Locaţii:

1. Naslavcea este localitatea cea mai nordică a Republicii Moldova.
Naslavcea e bine cunoscută datorită unei insule sub formă de inimă, situată în mijlocul rîului Nistru.

2. Mănăstirea Curchi este o mănăstire de călugări, perlă între monumentele arhitecturii basarabene. Este situată în Codrii Orheiului, pe teritoriul satului Curchi, raionul Orhei. Ca ansamblu arhitectural s-a constituit în secolele XVIII – XIX. E considerata drept cea mai frumoasă mănăstire din ţară.

3.Conacul si parcul din Mîndîc
La aproximativ 25 km de centrul raional Drochia în apropierea unui drum de ţară între satele Mîndîc şi Cotova, în cîmp deschis, este situat unul dintre cele mai uimitoare ansambluri de parc de pe lîngă conacuri − parcul dendrologic „Vila Mîndîc”.
Vila cu parc Mândâc, va fi restaurată în întregime. Atât complexul, cât şi parcul din preajma vilei, vor fi readuse la starea lor de altă dată.
Astfel, acest lucru va fi posibil printr-o colaborare a ministerului Culturii Republicii Moldova cu Voievodatul de Lodz. In Vila cu parc Mândâc au locuit membrii unei familii de aristocraţi polonezi, Oganovici.

4. Satul Moldovenesc
La 30 km de Chisinau se gaseste un Sat Moldovenesc unde zilele se intrec cu noptile in lumina si frumusete. Un sat in care timpul trece repede si, totodata, incet. Un sat in care gasesti refugiul atunci cind cotidianul te streseaza si te impune sa-ti cauti alinare in ceva frumos si odihnitor. Baza de odihna „Satul Moldovenesc”, aflat in una din vaile satului Hartopul Mare, Criuleni.

5. Cariera Fetesti
Satul posedă rezerve importante de piatră de calcar care sunt valorificate la cea mai mare cariera de piatră şi prundiş din regiune.
Carierei a devenit un loc pentru sedintele foto si chiar pentru turisti, fiind o locatie cu o frumusete deosebita ce îti taie respiratie prin grandoarea si relieful sau.

6. Hanul Manuc Bey
Din paragină a ajuns în reconstrucţie, iar în scurt timp va deveni o atracţie turistică. Conacul Manuc-Bey din Hînceşti este în proces de restabilire. În urma reconstrucţiei urmează să fie restabilit Palatul principal, care va cuprinde sălile de dans în stil turcesc şi armenesc, de unde vor porni şi traseele turistice subterane.

7. Fetesti- Mica Elvetie a Moldovei Imprejurimile satului Fetesti par a fi o Oaza a Raiului care este incununat de stinci si pesteri, inconjurat de riuri care adaposteste Mica Elvetie a Moldovei asa ii spun atit localnicii satului cit si oamenii de stiinta.

8. Mănăstirea Rudi a fost ridicată în 1777 în apropierea unui izvor cu apă tămăduitoare. Mănăstirea se afla în satul Rudi, raionul Donduşeni, in rezervaţia peisagistică Rudi-Arioneşti", este menţionat pe contul de YouTube SKYDRIVE.

 

Comentarii