VIDEO: Doi directori Air France, atacati de angajatii companiei dupa ce au anuntat un val de concedieri

luni, 05 octombrie 2015, 21:45
1 MIN
 VIDEO: Doi directori Air France, atacati de angajatii companiei dupa ce au anuntat un val de concedieri

Negocierile intre conducerea companiei Air France si angajati s-au transformat intr-un scandal. 

Doua personaje importante din conducerea Air France – Pierre Plissonier, directorul pentru aeroportul Orly, si Xavier Broseta, seful resurselor umane – au fost agresati de angajatii companiei, relateaza France24. Broseta a scapat cu greu de furia acestora, fiind nevoit sa escaladeze un gard ca sa scape. "Erau la un pas de linsaj”, a declarat un lider sindical. In imaginile surprinse de reporteri se vede ca angajatii furiosi le-au rupt hainele directorilor.
 
Conducerea Air France a anuntat luni ca are de gand sa elimine aproape 2.900 de locuri de munca in decurs de doi ani, dupa esecul negocierilor cu pilotii, carora compania ar dori sa le prelungeasca numarul orelor de zbor, transmite AFP, citat de Agerpres.
 

  

Restructurarea vizeaza 300 de piloti, 900 de insotitori de zbor si 1.700 din angajatii de la sol, i-a informat luni conducerea Air France pe reprezentantii angajatilor, la o reuniune care a fost intrerupta de protestele sindicatelor care au cerut demisia directorului grupului Air France/KLM, Alexandre de Juniac. In plus, pentru prima data in istoria companiei, sunt luate in considerare concedieri fortate, in special in randul personalului navigant si al angajatilor de la sol. 

Comentarii