VIDEO: Reîntoarcerea bizonilor de munte în libertate, în SUA, după mai bine de 100 de ani

vineri, 10 aprilie 2015, 17:44
1 MIN
 VIDEO: Reîntoarcerea bizonilor de munte în libertate, în SUA, după mai bine de 100 de ani

După decenii de eforturi pentru reintroducerea speciei în Statele Unite ale Americii, o turmă de bizoni de munte a fost eliberată în sălbăticia tărâmurilor din Alaska, iar momentul a fost imortalizat cu ajutorul mai multor camere de filmat. Astfel, SUA au, din nou, o populaţie de bizoni de munte liberi, pentru prima oară în mai bine de 100 de ani.

Turma a fost ghidată înspre libertate vinerea trecută, după ce a fost temporar ţinută în ocoluri amenajate lângă Shageluk, Alaska. Ghidul lor a fost biologul Tom Seaton, care i-a condus de pe o sanie echipată, la rândul ei, cu o cameră de filmat. Tom a fost cel care a deschis porţile ocolurilor şi a chemat bizonii să îl urmeze, iar aceştia s-au ţinut în permanenţă după el, după cum se poate vedea în materialul video (pe care îl puteţi urmări pe Vimeo, cu un click pe “video” mai jos). Bizonii au galopat aproape trei kilometri până la noul lor cămin – pajiştile râurilor Innoko şi Yukon. 

Wood Bison Release Alaska 4-3-2015 from ADF&G on Vimeo.

Eliberarea celor 100 de bizoni (atâţia sunt în turmă) este rezultatul muncii susţinute a specialiştilor de la Alaska Wildlife Conservation Center (AWCC) şi Alaska Department of Fish and Game.

 Textul integral, pe totb.ro

Comentarii