VIDEO Staţii de tramvai din Iaşi, pericol public. Un tânăr este în comă, altul a paralizat

luni, 14 iulie 2014, 01:51
3 MIN

Un tânăr de 25 de ani este în comă după ce a căzut când aştepta tramvaiul, la Flora. El stătea sprijinit de balustrada ce mărgineşte zidul dinspre strada Ion Creangă, zid înalt de 4 metri, şi s-a dezechilibrat căzând în cap. Tot ieri, un alt căzut din zonă, la Podul Metalurgie, a rămas paralizat

Un tânăr în vârstă de 25 de ani se află în comă la spital după ce a căzut în cap de la o înălţime de patru metri, de pe un zid din apropierea staţiei de tramvai de la Flora, Tătăraşi, de pe o balustradă. Concret, tânărul se odihnea sprijinit pe balustrada care se află în dreptul staţiei, şi a căzut de la peste 4 metri înălţime, în strada Ion Creangă. Zidul înalt de beton a fost construit pentru a preîntâmpina alunecarea versantului.

Bărbatul este din localitatea Aroneanu, iar poliţiştii au precizat că se afla sub influenţa alcoolului, fiind observat prin zonă de mai mulţi ieşeni, în timp ce acesta se plimba. Accidentul a avut lor în jurul orei 16.30, iar ieşenii care se plimbau pe stradă au sunat la numărul 112. La faţa locului au venit o ambulanţă SMURD şi poliţiştii, care au deschis o anchetă în acest sens.

Pericolele de la Flora

„Tânărul de 25 de ani, din Aroneanu, se odihnea pe marginea zidului de beton şi a căzut de la peste trei metri înălţime. Se fac cercetări pentru stabilirea cu certitudine a incidentului“, a precizat Mădălin Ţăranu, comisar şef în cadrul Poliţiei. „L-am văzut în timp ce se plimba pe aici. A trecut de mai multe ori pe stradă. Cred că era băut“, a spus un tânăr poliţiştilor. Victima fost transportată de urgenţă la Spitalul „Sfântul Spiridon“ Iaşi, de un echipaj SMURD.

Tânărul a suferit leziuni la cap şi se afla în stare gravă când a fost preluat de medicii de gardă din Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a spitalului. „Pacientul prezenta un traumatism cranio-cerebral sever şi o plagă la nivelul ochiului drept. Prezenta, de asemenea, contuzii toraco-abdominale. Se află în comă de gradul II – III“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD. Bărbatul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie, unde va rămâne internat sub supravegherea medicilor.

Ieşenii care aşteaptă tramvaiul în staţia de la Flora trebuie să fie atenţi, să nu se sprijine de balustrada existentă pe zidul de beton, deoarece nu are decât un metru înălţime, iar pe partea dinspre Flux, pe o porţiune de trei metri, nu se află balustradă. În zonă, există două scări foarte abrupte, folosite de cei care locuiesc pe strada Ion Creangă să ajungă la mijloacele de tramvai care circulă pe strada Vasile Lupu.

Tot ieri, în jurul aceleiaşi ore, un alt ieşean de 44 de ani a ajuns la spital după ce a căzut de la o înălţime de câţiva metri, la mică depărtare de locaţia primului incident. Bărbatul a încercat să traverseze râul Bahlui, în zona podului din Metalurgie, pe ţevile de apă din zonă. Acesta a avut norocul să cadă pe iarbă, dar se pare că a rămas paralizat. Potrivit poliţiştilor, şi acesta se afla sub influenţa alcoolului. El a fost transportat la Spitalul „Sfântul Spiridon“ de o ambulanţă. După ce cadrele medicale i-au făcut primele examene, au observat că victima a rămas paralizată la nivelul membrelor inferioare în urma unei leziuni la nivelul vertebrelor. El a fost examinat şi transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu“ Iaşi (A. DÎSCĂ, L. AMORĂRIŢEI)

 

Comentarii