VIDEO Un Boeing 737 s-a prabusit la aterizare: toti cei 50 de oameni aflati la bord au murit

duminică, 17 noiembrie 2013, 19:51
2 MIN

Cel puţin 50 de persoane au murit după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit duminică în apropierea oraşului rus Kazan, anunţă presa rusă.

Avionul, de tip Boeing 737, efectua o cursă internă şi decolase de la Moscova.

La bordul avionului se aflau 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

Aeronava s-a prăbuşit înainte de aterizarea pe aeroportul din Kazan, situat în centrul ţării, în republica rusă Tatarstan.

"Un Boeing 737 care decolase de la Moscova s-a prăbuşit la aterizarea pe aeroportul din Kazan şi a explodat. Cincizeci de oameni – 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului – au murit", a comunicat Ministerul rus pentru Situaţii de urgenţă. Bilanţul anterior era de 44 de morţi.

Accidentul a avut loc la ora locală 19.25 (17.25, ora României).

Avionul încercase de trei ori să aterizeze înainte de accident

Avionul de pasageri prăbuşit în republica rusă Tatarstan încercase de trei ori să aterizeze înainte de a cădea pe pista aeroportului din oraşul Kazan, anunţă Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Accidentul aerian din Rusia, provocat probabil de o eroare de pilotaj

O eroare de pilotaj se află cel mai probabil la originea prăbuşirii avionului de pasageri în republica rusă Tatarstan, afirmă surse din cadrul comisiei de anchetă citate de RIA Novosti.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat crearea de urgenţă a unei comisii speciale pentru anchetarea circumstanţelor accidentului. (Mediafax)

Comentarii