Test cu sfârşitul sezonului estival

Vine toamna cea ploioasă: vă pasă sau vă apasă?

luni, 01 septembrie 2014, 13:19
2 MIN
 Vine toamna cea ploioasă: vă pasă sau vă apasă?
Luni începe toamna, cu alaiul său de frunze veştede, nori plumburii şi mustării, cu recolte bogate, pieţe pline, buzunare goale, cu promisiuni şi mai goale din partea politicienilor, cu găleţi goale, oferite drept şpagă electorală în campania care deja a început, neoficial, cu temperaturi mai mici şi facturi mai mari la încălzire. Totuşi, mai sunt două zile de vară, ne aflăm într-o perioadă de tranziţie: cum treceţi de la vară la toamnă? E o trecere care vă apasă sau de care nu vă pasă? Un test:
                                                       1) Ce preferaţi, vară sau toamnă?
a) Fiecare anotimp are frumuseţea lui: vara e cu vedetele care-şi toarnă găleţi cu apă rece, toamna e cu politicienii care ne dăruiesc găleţi. / b) Fiecare anotimp are frumuseţea lui: vara e cu bere, toamna iese tulburelul! / c) Fiecare anotimp are frumuseţea lui: vara fac rebus, toamna trec la integrame.
2) Vă afectează schimbarea de anotimp?
a) Da, că trebuie să fac mari cheltuieli, să punem murături şi zacuscă. / b) Da, că trebuie să fac mari cheltuieli, să cumpăr teasc nou. / c) Da, că trebuie să fac mari cheltuieli, plecăm la mare, că mi-au dat concediul în octombrie.
3) Trei motive pentru care aşteptaţi toamna:
a) Murături, zacuscă, deschiderea şcolilor. / b) Must, tulburel, vin. / c) Septembrie, octombrie, noiembrie.
4) Că veni vorba despre murături: cum se pun ele?
a) Cu saramură, usturoi, mărar, mirodenii. / b) La felul doi, lângă platoul cu carne, sau lângă pat, să le aveţi la trezire. / c) În beci, cu grijă, să nu spargeţi borcanele.
5) Completaţi versul "Pic, pic, pic, afară plouă…":
a) Parc-ar fi picuri de rouă! b) Pe casă am tablă nouă! / c) Îmi fierb iute două ouă!
                                                        *         *         *
Repetăm, luni începe toamna. Începe indiferent de variantele încercuite de voi cu simţ de răspundere şi cu pixul sau stiloul, începe indiferent de rezultatele obţinute şi de faptul că vă place sau nu vă place. Începe chiar dacă n-aveţi umbrelă (că aţi pierdut-o pe undeva), iar hidroizolaţia de pe bloc e spartă. Prin urmare, ar fi cazul să ne bucurăm de ea, că oricum n-avem ce face.
 
ProTest

Comentarii