Wizz Air vs. Tarom la Iaşi. Ambele companii vin cu oferte tentante

joi, 11 septembrie 2014, 01:59
3 MIN
 Wizz Air vs. Tarom la Iaşi. Ambele companii vin cu oferte tentante

Avioanele Wizz Air vor zbura spre Treviso, Bergamo şi Londra. Pe ultimele două rute are zboruri şi „Tarom“.

Wizz Air va zbura şi de la Iaşi. Com­pania a anunţat ieri deschiderea a noi curse, trei dintre acestea urmând să opereze de pe aeroportul ieşean. „Se materializează acum discuţiile pe care le avem de aproape doi ani. Este im­por­tant că din acest moment abordăm diversitatea, atât în ceea ce priveşte cursele noi, ceea ce este fundamental pentru Aeroportul nostru, cât şi în ce priveşte numărul de companii care operează de la Iaşi. Discuţiile au durat mult, pentru că am ţinut foarte mult ca orice companie nouă care vine la Iaşi să nu se canibalizeze cu cele deja existente, dar prin rutele ce vor fi des­chise de Wizz Air şi prin orarul acestora credem că vor fi satisfăcute do­rinţele multor categorii de ieşeni. Este o veste mult aşteptată de ieşeni şi spe­răm ca în viitorul apropiat să putem veni şi cu altele. Avem în continuare discuţii cu Tarom pentru noi rute, dar şi cu noi companii“, a declarat directorul Aeroportului, Marius Bodea.

Prima cursă Wizz Air, efectuată cu aeronave Airbus A320 de 180 de locuri, va decola de la Iaşi pe 20 decembrie, cu destinaţia Treviso. Cursele spre această localitate vor avea loc marţea şi sâmbăta, preţul anunţat de operatorul low cost fiind de 129 de lei, fără servicii adiţionale şi cu un singur bagaj de cabină.

De pe 31 martie 2015 urmează să intre în operare cursa Iaşi – Bergamo, în zilele de marţi, joi şi sâmbătă. Pe această rută, Wizz Air va concura direct cu Tarom, care are zboruri în zilele de joi şi duminică. Ca şi pentru destinaţia Treviso, preţul anunţat de Wizz Air este de 129 de lei, faţă de aproximativ 80 de euro, cel practicat de Tarom.

O a treia cursă va fi deschisă de Wizz Air către Lon­dra Luton, de pe 14 iunie 2015. Zbo­rurile vor avea loc miercurea şi duminica, la un preţ de 179 de lei. Pe aceeaşi rută, Tarom operează marţea şi sâmbăta, la un preţ de 103 euro.

Wizz Air operează o flotă de 53 de aeronave A320, acoperind 340 de rute. În perioada aprilie 2013 – martie 2014, compania a anunţat un trafic de 13,9 milioane de pasageri. În România, Wizz Air operează 97 de rute, spre 15 ţări. „În doar două luni am anunţat trei noi aeronave pentru bazele din ţară, un aeroport nou, 20 de noi rute şi 1,35 milioane de locuri suplimentare în 2015. Oferim şi mai multe tarife accesibile pentru a satisface nevoile pu­blicului din România“, a precizat John Stephenson, vice-preşedinte executiv al Wizz Air.

Tarom are reduceri aniversare până pe 11 martie 2015

Tarom oferă bilete la preţuri promoţionale cu ocazia aniversării a 60 de ani de activitate. Biletele vândute până pe data de 12 septembrie vor costa 139 de euro pentru un zbor dus-întors între Bucureşti şi Amsterdam, Frankfurt, Geneva, Moscova, München, Praga, Roma, Stockholm şi Viena. Oferta se aplică şi rutelor Iaşi – Londra, Sibiu – München şi Cluj – Viena. Perioada de călătorie este până la data de 11 martie 2015, data ultimului retur, cu excepţia perioadei 20 decembrie – 4 ianuarie. În cazul în care cel puţin un tronson de călătorie este în acest interval, oferta nu se mai aplică. Biletele pot fi achiziţionate de pe site-ul www.tarom.ro, de la agenţiile companiei sau de la agenţii autorizaţi Tarom. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 021.9361.

Comentarii