Zile de foc pentru avocatul criminal de la Granit. Când se va da prima sentință?

luni, 10 iulie 2017, 01:57
1 MIN
 Zile de foc pentru avocatul criminal de la Granit. Când se va da prima sentință?

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au rămas în pronunţare în dosarul în care inculpat este avocatul ieşean Ion Victor Axinte. Acesta ar fi trebuit să îşi afle sentinţa la finele săptămânii trecute, însă magistraţii au decis că mai au nevoie de timp pentru a delibera. Astfel, o primă sentinţă în acest caz va fi dată pe 14 iulie.

Victor Axinte a fost judecat pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului pentru o faptă comisă în data de 22 martie 2017, atunci când a consumat alcool, s-a urcat la volan şi a provocat un accident în urma căruia doi tineri, de 26 şi 36 de ani, au murit.

Potrivit datelor oficiale, alco­olemia stabiltă de anchetatori în cazul lui Axinte a fost stabilită la 2,05 la mie în sânge. Această valoare a fost calculată retroactiv după ce cele două probe de sânge au relevat valori mai mici.

„La intersecţia bulevardului Socola cu strada Bucium, datorită stării de ebrietate şi vitezei de deplasare (aproximativ 155 km/h), inculpatul Axinte Victor Ion a izbit din spate un alt autoturism ce tocmai plecase de la semafor pe aceeaşi bandă de circulaţie şi în aceeaşi direcţie, proiectându-l pe sensul opus de circulaţie, unde a intrat în coliziune cu un autoturism echipat taxi“, au precizat pro­curorii ieşeni.

Comentarii