Zilele Liceului „Cantemir”

miercuri, 26 octombrie 2016, 20:14
1 MIN
 Zilele Liceului „Cantemir”

În perioada de 27-28 octombrie, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iaşi organizează o serie de evenimente cu ocazia Zilelor Şcolii. Elementul central al activităţilor aniversare este reprezentat de Simpozionul Naţional cu Participare Internaţională „Dimitrie Cantemir şi vocaţia europeană a gândirii româneşti”, conceput ca un omagiu adus domnitorului cărturar Dimitrie Cantemir.

„Simpozionul este ca o recunoaştere şi apreciere vie a preocupărilor sale intelectuale atât de vaste, dar şi ca un cadru în care profesorii şi elevii să îşi poată prezenta rezultatele propriilor eforturi făcute în domeniile specifice gândirii cantemireşti. Ajuns la a XIII-a ediţie, simpozionul se prezintă cu o istorie interesantă, consemnată în volumele cu lucrările ce au fost susţinute de-a lungul timpului. În anul 2009, simpozionul a primit Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principelui Radu al României, ceea ce a conferit liceului un prestigiu deosebit”, a precizat Anca Dimitriu, directorul liceului.

De asemenea, liceul are şi titlul de Şcoală Europeană, şi derulează multiple proiecte educative cu finanţare europeană care au ca scop îmbunătăţirea calităţii actului didactic. 

 

Comentarii